Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je třeba zabít Davida aneb Scared Musical v přípravě!

24. 03. 2010 | Novinky

Píše se rok 2060. Typický člověk, jak jsme ho znali dřív, už neexistuje. Technické vynálezy ulehčující fyzickou práci dosáhly takové úrovně, že člověk budoucnosti už vůbec nemusí manuálně pracovat. Všechno je řízeno inteligentními computery pětisté generace. Operační systém Windows je vystavován v muzeu vedle pazourku a školáci nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak brutální způsob komunikace existoval v minulosti.


Ve světě této bláznivé budoucnosti je Michal David uznáván a ctěn jako jeden z největších skladatelů své doby. A jedna na první pohled nevýznamná událost spustí řetěz situací, které jsou obsahem našeho příběhu - Je třeba zabít Davida.Touto událostí je rozhodnutí Ministerstva školství a kultury upravit název Akademie múzických umění (ve zkratce AMU) na Davidovu akademii múzických umění – ve zkratce tedy DAMU.


zkouskaSlavnost spojená s přejmenováním Akademie má vyvrcholit odhalením sochy Michala Davida v nadživotní velikosti přesně sto let od narození umělce. Na shromáždění akademické obce je Michal David představen jako jakýsi novodobý Wolfgang Amadeus Mozart. Nápěv jeho písně zní jako hymna OSN, v Carnegie Hall a jiných koncertních sálech můžete slyšet symfonické úpravy jeho nejznámějších hitů. Jeho songy si zpívají národy napříč zeměkoulí.


Není těžké si představit jaký poprask vyvolá tato připravovaná transformace - Je třeba zabít Davida- mezi akademickými funkcionáři všech zmíněných fakult. Představitel úpadkové hudební formy, jakou je POP music, a má být po něm pojmenovaná celá akademie? Tři nejvýznamnější osobnosti této akademické obce: prof. Rejžák, doc. Vývrt a dr. Natalická se rozhodnou této národní tragédii zabránit, k čemuž chtějí využít vynález francouzského inženýra Leydena. Tímto vědeckým objevem je stroj času, jehož prostřednictvím lze cestovat mezi různými časovými dimenzemi. Zákeřní akademici chtějí zlikvidovat velkého umělce v době, kdy byl ještě malý.


Pro vražednou misi chtějí funkcionáři zneužít dva přihlouplé topiče, jejichž blbost je tak veliká, že si ani nejsou schopni uvědomit, co mají učinit. Pro tuto cestu jsou patřičně vyškoleni na všech úrovních. Dostává se jim výuky nejenom ve věcech vojenských a špionážních, ale jsou také obeznámeni s uměleckým světem, když dostávají lekce zpěvu, tance a herectví. Poté jsou vystřeleni do „časové škvíry” a jejich neuvěřitelná mise začíná.


Naši vrahové se ocitnou v italském klášteře v šedesátých letech XX. století, kde malý Michal tráví své dětství. Po několika různých nedorozuměních dojde dokonce na setkání s papežem, pro kterého připravil chrámový sbor koncert. Vystoupení se nakonec zvrhne do zpěvu moderních spirituálů a malého Davida se zabít nepodaří. Oba pánové se tedy přesouvají do let sedmdesátých, kdy začíná Michal David hrát se skupinou Kroky Františka Janečka. Když se kosmonauti marně pokoušejí dostat na koncert, konaný ve známé pražské Lucerně, hlavními dveřmi, použijí velmi originální cestu – a sice přes okénko záchodků.


zkouskaZde se dvoří nepříliš vzhledné uklízečce, protože ona jediná je může na koncert dostat. Rovnou na WC se převlékají za techniky Pragokoncertu, aby se jim podařilo vmísit mezi účinkující jako řadový personál. Jejich nový trik spočívá v tom, že do kláves Michala Davida zavedou elektrický proud, který má hudebníka když ne zabít, tak alespoň vážně zranit. Ani druhý pokus však nedopadá úspěšně. Stále je však třeba zabít Davida!


Když se nepodařila likvidace ani v průběhu let 60., 70. a 80., mají kosmounauti poslední možnost. Musí učinit poslední pokus, jak se dostat alespoň do blízkosti skladatele a dnes už i známého producenta. Aby nic nebylo ponecháno náhodě, převléknou se oba za ženské představitelky muzikálu, jehož je David autorem. Takto se – zcela v duchu absurdní komedie – objeví na muzikálovém jevišti vedle skutečných představitelek těchto postav, takže tu máme rázem dvě Kleopatry. Inspicient je zděšen a spoluhráči si nevědí s takovou situací rady.


Jak celý příběh s názvem Je třeba zabít Davida dopadne, Vám však prozrazovat nebudeme! Inscenace hry bude vycházet z těch nejlepších tradic parodických a grotesktních komedií, tak jak je známe zejména z filmové podoby. Kromě příběhu bude svoji určující roli hrát nejenom hudba Michala Davida a Zdeňka Bartáka, ale zejména vizuální, slovní i akční odkazy na známé postavy, situace a “hlášky” z různých filmových a muzikálových komedií. Vedle sebe se tak mohou ocitnou takové postavy jako E. T. Mimozemšťan, Ježíš Nazaretský, Muži v černém, Vetřelec nebo tibetský Dalajláma.


Zdroj: Je třeba zabít Davida.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
VČERA JSEM MĚLA TU ČEST A ROZHODNĚ BYCH ZNOVU NEŠLA, O PŘESTÁVCE JSEM SE ROZHODOVALA ZDA NEODEJDU, NEBOŤ JSEM DLOUHO NIC TAK DĚSNÉHO NEVIDĚLA!!!!!Smajlík MŮJ ZÁVĚR JE VYHOZENÉ PENÍZE!!!! PŘED MĚSÍCEM JSEM BYLA NA DĚTI RÁJE A TO BYLO SUPER A S TÍMTO NADŠENÍM JSEM ŠLA NA TENTO JE TŘEBA ZABÍT DAVIDA - NO PROSTĚ ZKLAMÁNÍ!!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to teď in, ovšem ty nejlepší tu již byly, takže obecenstvo je přesyceno, není se čemu divit, vstupné není právě levné.
Obrázek uživatelky
profil
Tak špatný to nebylo, bylo tam zajímavé spojení "kina" s divadlem, často vtipný věci, ale popravdě, kdybych na to měla někoho poslat, s čistým svědomím bych to asi neudělala, raději bych doporučila jiné muzikály...
Obrázek uživatelky
profil
Michal David je mi nevýslovně odporný !!!
Obrázek uživatelky
profil
Nemohu nestranně posuzovat, co nemám možnost vidět, Praha není za humny a tak jsem byla pouze na Monte Christovi /skvělé/ a Rebelech, tam byl vynikající Petr Štěpánek, jinak nic moc.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles