Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ještě že máme Benga v záloze

20. 11. 2010 | Novinky

Detektivové Christopher Danson a P. K. Highsmith (Dwayne Johnson a Samuel L. Jackson) jsou těmi nejdrsnějšími a nejoblíbenějšími poldy široko daleko. Nepotřebují tetování – to druzí si nechávají na tělo vytetovat jejich podobizny.


O dva stoly vedle a o jednu řadu dál sedí detektivové Allen Gamble (Will Ferrell) a Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Vídáte je v pozadí fotografií Dansona a Highsmitha, rozostřené a se zavřenýma očima. Nejsou to hrdinové – jsou to „benga v záloze“.


filmAle na každého policistu se někdy usměje štěstí a Gamble a Hoitz brzy narazí na zdánlivě nevinný případ, o který nikdo z ostatních detektivů nestojí, ze kterého by se mohl vyklubat největší zločin, jaký město zažilo. Jde o příležitost, jaká se naskytne jednou za život, ale mají na to, aby se jí chopili?


Ne každý policista může být hrdinou. Najdete mezi nimi všechny druhy lidí – policejní superstar, ty, kteří dostávají vyznamenání, drsňáky, velká jména, veterány – a pak...pak tu jsou benga v záloze. Lidi jako detektivové Allen Gamble a Terry Hoitz.


Gamble a Hoitz nejsou nezbytně nutně tím, co si představíte v policejních filmech pod termínem 'hrdina',“ soudí Will Ferrell, který se objevuje společně s Markem Wahlbergem v hlavních rolích filmu Benga v záloze, akční komedie o policajtech, kteří se nikdy nedostali do novinových titulků. „Gamble je forenzní účetní, policejní úředník, někdo, kdo nikdy neopouští kancelář, koho papírování vlastně docela baví. Hoitz je o něco ctižádostivější a touží po tom, aby se mohl vydat do ulic a vědělo se o něm.“


Můj hrdina je posedlý tím, co je podle něj skutečný zločin: drogoví dealeři, mravnostní, vrazi a cokoliv, co se děje na ulicích,“  míní Wahlberg. „Willova postava v podstatě řeší papírování a různé firemní a kancelářské zločiny a podvody. Ale nemůžu se ho zbavit, protože jsem kdysi udělal chybu.“


Mark Wahlberg, na Oscara nominovaný herec, proslavený rolemi akčních drsňáků, v komedii s Willem Ferrellem? Obě strany to označují za splnění dlouholetých snů. „Toužil jsem natočit komedii už hrozně dlouho,“ svěřuje se Wahlberg. „Prostě jsem jen chtěl mít jistotu, že bude v dobrých rukou. Určité mé role obsahovaly komediální prvky, ale pokud jsem měl natočit plnohodnotnou komedii, chtěl jsem, aby mě jistil někdo, kdo se opravdu vyzná, a s kým jiným v takovém případě spolupracovat, než s dle mého názoru nejvtipnějšími lidmi filmového průmyslu, s Willem a Adamem? Pozvali mě na večeři a řekli, že chtějí natočit film. Okamžitě jsem jim slíbil, že pro ně udělám cokoliv, co budou chtít.“


O HERCÍCH:


filmWILL FERRELL (Allen Gamble, produkce) ušel od svých začátků v Saturday Night Live velký kus cesty a z televizní ikony se vypracoval až na filmovou hvězdu.  Aktuálně se objevil na Broadwayi ve vyprodaném vystoupení You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush. Ve spolupráci se svým dlouholetým spolupracovníkem Adamem McKayem, který vystoupení režíroval, tu dotáhl k dokonalosti svou slavnou imitaci George W. Bushe z pořadu Saturday Night Live a byl za toto vystoupení právem nominován na cenu Tony. Při derniéře tohoto vystoupení odvysílala stanice HBO živý speciál, který byl posléze nominován na cenu Emmy hned ve třech kategoriích.


Ferrell v nedávné době dokončil natáčení nezávislého snímku Everything Must Go v režii Dana Rushe na motivy povídky Raymonda Carvera. Kromě toho propůjčil také svůj hlas superhrdinovi Megamindovi ve stejnojmenném 3D animovaném filmu společnosti Dreamworks Animation, na kterém se dále podílejí Brad Pitt, Tina Fey a Jonah Hill. Film bude mít v Americe premiéru v listopadu.  V roce 2006 Ferrell předvedl, že jeho herecký talent hravě vyváží ten komediální, když si vysloužil svou druhou nominaci na Zlatý globus rolí agenta IRS Harolda Cricka ve filmu Horší už to nebude s Emmou Thompson, Dustinem Hoffmanem, Queen Latifah a Maggie Gyllenhaal v režii Marca Fostera.


MARK WAHLBERG (Terry Hoitz) si vysloužil nominace na cenu Akademie a Zlatý glóbus za svůj výjimečný výkon v dramatu Martina Scorseseho Skrytá identita.  Wahlberg svou pozoruhodnou kariéru začal filmy Vzbuďte se, vojáci  a Rváčův deník po boku Leonarda DiCapria, po kterých zazářil s Reese Witherspoon v thrilleru Milenec nebo vrah. Hrál rozličné postavy ve filmech filmových vizionářů, jakými jsou například David O. Russell, Tim Burton nebo Paul Thomas Anderson.


Přelomovou rolí ve snímku Hříšné noci se zařadil mezi nejvyhledávanější hollywoodské herce. Později o sobě dal znát po boku George Clooneyho ve filmech Tři králové a Dokonalá bouře a s Charlize Theron ve snímku Loupež po italsku. Poté si zahrál v biografickém snímku Nepřemožitelný s Gregem Kinnearem a objevil se ve filmu Odstřelovač, natočeném podle úspěšné knihy. Znovu spojil síly s režisérem filmu Temná zákoutí,  Jamesem Grayem, a s hercem Joaquinem Phoenixem, se kterým se v tomto snímku objevil, aby společně vytvořili film We Own the Night, který taktéž produkoval. V roce 2008 si zahrál ve snímku M. Night Shyamalana Stalo se a také v adaptaci videohry Max Payne.


V poslední době jsme ho mohli spatřit v adaptaci Pevné pouto režiséra Petera Jacksona s Rachel Weisz a Susan Sarandon a ve filmu Noční rande s Tinou Fey. Později tento rok ho uvidíme také ve filmu The Fighter pod režijním vedením Davida O. Russella.


EVA MENDES (Sheila) zaujala diváky malou, ale klíčovou rolí v kritikou velmi ceněném snímku Training Day. Od té doby prokázala své nadání pro komediální i vážné role. Od chvíle, kdy se na filmové scéně objevila poprvé, měla šanci pracovat s velice slavnými a vyhlášenými režiséry a herci a vysloužila si pověst velice schopné herečky, která ke své práci přistupuje s maximálním nasazením.


Její výkon ve filmu Training Day upoutal slavného režiséra Carla Franklina, který ji obsadil do svého filmu Presumpce viny, opět s Denzelem Washingtonem, který natáčel pro společnost MGM. Téhož roku byla k vidění i ve filmu Tenkrát v Mexiku Roberta Rodrigueze s Johnnym Deppem. Zahrála si také v kasovním trháku Rychle a zběsile 2, v komedii Benjamins s Icem Cube a v komedii bratří Farrellyových Bratři, jak se patří s Mattem Damonem a Gregem Kinnearem.


filmMICHAEL KEATON (kapitán Mauch) si získal mezinárodní pozornost úspěšnou komedií Noční směna, ve které následovaly role ve filmech jako Pan máma, Johnny Dangerously nebo Parta snů.  V roce 1998 získal od National Society of Film Critics cenu nejlepšího herce za snímek Čistý a střízlivý a za Beetlejuice Tima Burtona. S Burtonem se Keaton podílel také na velice úspěšných filmech Batman a Batman se vrací.


Coby Robert Weiner se objevil ve velice úspěšném dramatu HBO Živě z Bagdádu, inspirovaném skutečným příběhem štábu stanice CNN, který zprostředkovával informace z Bagdádu v období války v Zálivu. Za svůj výkon byl nominován na Zlatý globus.


Keaton si zahrál také ve filmu Game Six, který se zaměřoval na legendární šesté utkání světového šampionátu v baseballu, ve kterém se utkali Mets a Boston Red Sox. Kromě toho natočil film Na poslední chvíli a zahrál si také v minisérii stanice TNT The Company, dramatickém příběhu o tom, jak fungovala za studené války CIA.


SAMUEL L. JACKSON (Highsmith) je s respektem označován za jednoho z nejzaměstnanějších herců Hollywoodu. Filmy, ve kterých se objevil, utržily v součtu více než u kteréhokoliv jiného herce v historii. Jackson obdržel množství cen od velmi prestižních organizací. V roce 1991 získal na festivalu v Cannes cenu za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli za snímek Horečka džungle; v roce 1998 v Berlíně obdržel Stříbrného medvěda za Jackie Brownovou; na Zlatý globus byl nominován za Pulp Fiction, Čas zabíjet a Jackie Brownovou; byl v roce 2005 pětkrát nominován na NAACP Image Award a jednou tuto cenu získal za roli ve snímku Coach Carter; a naposledy proměnil dvě nominace na People's Choice Award v kategorii nejoblíbenější herec.


Jackson se do dějin americké kinematografie zapsal rolí Julese, filozofujícího zabijáka ve filmu Pul Fiction Quentina Tarantina. Kromě řady dalších cen byl za tento výkon nominován na Oscara a Zlatý globus v kategorii nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a získal cenu BAFTA ve stejné kategorii. Do historie se zapsal i výkonem ve filmu Spikea Leeho Horečka džungle, protože ocenění za nejlepší výkon ve vedlejší roli, které od porotců obdržel, se nikdy předtím ani potom už neudělovalo.


V současné době ho můžeme vidět po boku Naomi Watts a Annette Bening v nezávislém dramatu Mother and Child v režii Rodrigo Garcii, stejně jako v roli Nicka Furyho ve filmu Iron Man 2. Před nedávnem dokončil natáčení akčního thrilleru Deathgames, a v průběhu tohoto roku zahájí natáčení filmů Captain America a The Avengers společnosti Marvel.


O TVŮRCÍCH:


ADAM McKAY (režie, scénář, produkce) je spoluautorem a režisérem snímků Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Bratři z donucení. Na dvou posledně zmiňovaných se podílel také jako vedoucí výroby.  McKay se na scénářích všech tří filmů podílel s Willem Ferrellem. Přátelí se od dob, kdy společně pracovali na pořadu Saturday Night Live, na kterém se McKay podílel jako hlavní scenárista a tvůrce celé řady památných skečů v letech 1995 – 2001.


McKay je také vedoucím výroby seriálu Nahoru a dolů stanice HBO, v jehož první sezóně také režíroval jednu z epizod. V současné době se vysílá druhá sezóna. Na plátna kin produkoval film The Goods: Live Hard, Sell Hard. Na Broadwayi režíroval Ferrella v jeho show You're Welcome America: A Final Night with George W. Bush, nominované na cenu Tony.


Společně s Willem Ferrellem a Chrisem Henchym založil komediální internetové stránky Funny or Die, které ročně navštíví 35 milionů návštěvníků. McKay byl také autorem skeče The Landlord, v němž si zahrál jak on, tak i jeho tehdy dvacetiměsíční dcera Pearl.  Rodák z Philadelphie vystupoval s improvizačním divadlem Second City v Chicagu a byl spoluzakladatelem Upright Citizens Brigade. Kromě toho byl scenáristou televizního pořadu The Awful Truth Michaela Moorea.


Premiéra filmu Benga v záloze je naplánovaná na
25. 11. 2010!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ještě že máme Benga v záloze:

Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
Ještě že máme Benga v záloze
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dalo se to,detektivky mám rádaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
malo by to byť celkom zaujimavé
Obrázek uživatelky
profil
aby to nebyla nějaká slátanina ..
Obrázek uživatelky
profil
aby to nebyla nějaká slátanina ..
Obrázek uživatelky
profil
detektivky nemusím ..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles