Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jiří Chlumský a Alice Bendová o seriálu Hop nebo trop

28. 10. 2008 | Novinky

Repríza dílů seriálu Hop nebo trop se blíží ke svému závěru. Již 9. listopadu se však můžete těšit na premiéru dílu Memoriál, prvního příběhu z nové série epizod seriálu Hop nebo trop, který pro vás bude vysílat každou neděli od 20:00 Česká televize.

 

 

Jak se na celý seriál dívá režisér Jiří Chlumský? Kdy se o své herce nejvíce bál? A je Alice Bendová, představitelka seriálové Andrejky, stejná i v reálu? Na tyto záludné otázky nám odpoví přímo oni…

 

 

Jiří Chlumský (režisér seriálu Hop nebo trop)

 

seriál Hop nebo trop

Čím je pro vás Hop nebo trop specifický?

Mám rád komedie a tenhle seriál je dělaný celý na hraně humoru. Hop nebo trop je seriál velice barevný. Odehrává se v mnoha prostředích. Příběhy i jejich hrdinové mi konvenují už jenom proto, že jsem vlastně skoro všechno, co v seriálu vidíte, prožil na vlastní kůži. Žánr komedie mi velmi vyhovoval a myslím, že vyhovoval i hercům. Oni totiž všichni herci z tohoto seriálu jsou vlastně komedianti. Za každou neotřelou komickou situaci byli vděční, dokázali ji ztvárnit a ještě ji neuvěřitelným způsobem rozvinout.

 

Kterého z herců nebo hereček jste musel do adrenalinových disciplín nejvíce nutit?

Každý z nich měl svou hranici adrenalinu někde trochu jinde. Alice Bendová byla vyplašená z bungee jumpingu. Ivanka Chýlková v první sérii zase odmítala jezdit na koni a ve druhé letět balónem. Musím ovšem podotknout, že všichni byli ohromně stateční. Když jsme je třeba měli hromadně naházet do studené vody, dobrovolně tam sami naskákali.

 

Těšte se na nové díly seriálu Hop nebo trop

Co byl pro vás největší adrenalin?

Nejvíce jsem se bál, když jsme točili scény s převrženou plachetnicí a malou holčičku Julču jsme museli šoupnout do převrácené lodi. Bál jsem se proto, že byla docela zima a mohla se velmi lehce podchladit. Byla nejstatečnější ze všech. Hupsla do vody a potopila se bez nejmenších problémů.

 

Kdy jste se při natáčení nejvíce zasmál?

Zábavných momentů bylo při natáčení nespočet. Ivanku Chýlkovou znám léta už od školy a vím, že je absolutní sportovní antitalent nebo si na něj hraje. To, co ona dokázala předvést v jakékoli sportovní situaci, je nevídané. Její pohyby a styl projevu v daných sportovních momentech byl natolik ojedinělý, že jsem dost často opravdu pukal smíchy.

 

Jaká byla atmosféra při natáčení?

V tomto ohledu byl Hop nebo trop naprosto specifický. Atmosféra byla velmi přátelská a otevřená. Bylo to jiné, než to obvykle na natáčeních bývá. Myslím si, že konstalace charakterů byla výjimečně velmi šťastná. Když tak nad tím přemýšlím, nejradši bych chtěl jít točit znova.

 

 

 

Alice Bendová (Andrea)

 Alice Bendová alias Andrea

Máte ráda adrenalin?

No musím se přiznat, že dříve jsem ho mívala mnohem radši (smích). Nikdy bych třeba dobrovolně nešla do výšky. Nenávidím ji a dělá se mi špatně. Při natáčení jsem měla třeba problém s lítáním v balónu. Museli mě hodně dlouho přemlouvat. Než jsme vzlétli do vzduchu, měla jsem docela strach. V okamžiku, když jsme se vznesli nad padesát metrů, byla to nádhera. Dnes už na tenhle let vzpomínám jen jako na hezký zážitek.

 

Máte s Andreou něco společného?

Troufám si tvrdit, že s Andreou z první série nemám společného vůbec nic. Ve druhé sérii se začíná projevovat jako docela příjemná holka do nepohody, působí sympatičtěji a i mně osobně byla mnohem bližší.

 

Změnil se váš vztah ke sportu během natáčení Hop nebo trop?

Určitě ne. Sportovala jsem vždycky. Bavil mě snowboard, plavání a brusle. Po porodu na sportovní aktivity není vůbec čas. Během natáčení první řady jsem sama pro sebe objevila sjíždění vody. V nových dílech jsem si zase zkusila jízdu na závodních plachetnicích. Dobrovolně bych do toho asi nikdy nešla.

 

Hop nebo trop

Co váš skok na bungee jumpingu?

Neblázněte. To bych nikdy dobrovolně neskočila. Na skok naštěstí našli velice šikovnou dublerku. Strašné pro mě bylo už jen dotáčení dopadu na zem, když jsem byla připoutaná v laně pár metrů nad zemí vzhůru nohama. Nic příjemného to nebylo.

 

Jste tolerantní partnerka?  Pustila byste svého muže do Himalájí?

Myslím, že jsem docela tolerantní. Na hory s kamarády bych ho pustila určitě, ale na nebezpečnou výpravu do Himalájí ani náhodou. Já se o svého muže bojím, i když jede jenom do práce (smích).

 

 

Čtěte také o dalších dílech seriálu Hop nebo trop:
Nové díly Hop nebo trop aneb Mikulášova parta zase pěkně řádí!

Seriál Hop nebo trop vás rozhodně nenechá v klidu!

1. díl seriálu Hop nebo trop: Memoriál
Hop nebo trop: Zpověď seriálové Báry a Mikuláše!

2. díl seriálu Hop nebo trop: Pelech

Hop nebo trop - 4., závěrečný díl Tři vdovy




Foto © Pavel Vácha a Jiří Červený
Zdroj: Česká televize

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !