Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Magna Děti v tísni se poprvé představí české veřejnosti

6. 03. 2010 | Novinky

Respektovaná humanitární organizace Magna Děti v tísni se poprvé aktivně představuje v České republice. Tuzemská pobočka Magna Děti v tísni o.p.s. vznikla sice už v roce 2006, ale až nyní oficiálně otevřela kancelář a připravuje řadu pozoruhodných akcí a kampaní s jediným cílem: oslovit českou veřejnost, seznámit ji se současnými i budoucími  aktivitami Magny. První příležitostí na vlastní oči nahlédnout do osudů lidí, kterým se organizace snaží pomoci, je výstava fotografií spoluzakladatele Magny Martina Bandžáka nazvaná Ztracené životy.


Strhující fotky vznikly v letech 2002 až 2008 v Kambodži, zemi už několik desetiletí pronásledované traumaty a utrpenímMagna v indickém jazyce Tamil znamená „ta, která má sílu pomáhat“ a Magna Děti v tísni tak činí už v osmi zemích třetího světa: Keni, Kambodži, Nikaragui, Indii, Kongu, Barmě, Vietnamu a Haiti. Zaměřuje se především na poskytování lékařské a sociální pomoci lidem a dětem v nouzi, realizuje dlouhodobé projekty na pomoc dětem s AIDS, trpícím podvýživou anebo jinými závažnými nemocemi.


obrazPřed devíti lety organizaci založil mladý slovenský pár Denisa Augustinová a Martin Bandžák, kteří stále stojí v jejím čele. Především jejich zásluhou, a samozřejmě díky podpoře týmu Magny, který každý den pomáhá právě tam, kde je třeba, se Magna Děti v tísni stala důvěryhodnou a vysoce prospěšnou organizací. „V Kambodži, Keni, Vietnamu, Kongu a Nikaragui máme zřízené své vlastní mise, pracují tam pro nás místní zaměstnanci i lékaři či zdravotní sestry ze zahraničí, vše ve spolupráci s tamními nemocnicemi a institucemi. Ve výsledku to znamená, že finálním distributorem pomoci v terénu je přímo Magna, žádný nečitelný zprostředkovatel nebo třetí osoba...,“ vysvětluje Denisa Augustinová.


Magna Děti v tísni je závislá výhradně na příspěvcích, sponzorských darech a dotacích – na rozdíl od jiných neziskových organizací jde ale devadesát procent vybraných peněz skutečně na konkrétní místo určení a jen deset procent na administrativu a fundrasing. Pohled na trpící, nemocné dítě nenechává v klidu snad nikoho.  Díky Magně může pomoci kdokoliv a velmi jednoduše. Stačí jen přispět na její konto – konkrétní formy pomoci a číslo účtu najdete na webových stránkách. Vítán je také každý dobrovolník, lékař, zdravotní sestra... ochotný pracovat na misiích přímo v místě působení Magny.


obrazVýstavu Ztracené životy si může veřejnost prohlédnout od 19. 3. do 6. 4., denně od 16 do 20 hodin v sále Spírium Hudební a taneční fakulty AMU (Malostranské náměstí 13, Praha 1). Slavnostní vernisáž se koná 18. března v 19 hodin v Písecké bráně -  s úvodním slovem zakladatelů organizace Magna Děti v tísni Denisy Augustinové, Martina Bandžáka a rektora AMU doc. Iva Mathé, který nad expozicí převzal záštitu. Návštěvníkům budou po celou dobu trvání výstavy k dispozici informační letáčky o aktivitách organizace a také zapečetěná pokladnička na dobrovolné příspěvky. K zakoupení bude také kniha fotografií Martina Bandžáka Stratené životy, kompletní zisk z jejího prodeje je určen rovněž na podporu aktivit humanitární organizace Magna Děti v tísni.


Zdroj: Magna děti v tísni.cz


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Magna Děti v tísni se poprvé představí české veřejnosti:

Magna Děti v tísni se poprvé představí české veřejnosti
Magna Děti v tísni se poprvé představí české veřejnosti
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !