Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Meryl Streep se představí jako Železná Lady

1. 01. 2012 | Novinky
Režisérka Phyllida Lloyd (Mamma Mia) natočila neuvěřitelně poutavý životopisný film o nejvýznamnější političce 20. století. Margaret Thatcherová, neobyčejná a všestranná žena, která dokázala, že vysoká politika není jen výsadou mužů, se jako první žena  stala premiérkou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Svým nekompromisním přístupem k politickému, ale i osobnímu životu, získala přezdívku Železná lady.

Film Železná lady ukazuje Margaretino jedenáctileté působení v pozici předsedkyně britské vlády, její neústupnost a rozhodnost, ale i to, jakou cenu zaplatila za politický vliv a moc. Volba obsadit do hlavní role filmu Železná lady Meryl Streep byla tou nejlepší, jakou mohla Phyllida Lloyd udělat. Její výkon v roli slavné ministerské předsedkyně je strhující, včetně napodobení Margaretina typicky charismatického hlasu. Také díky maskérům je Streepová od Thatcherové téměř k nerozeznání.

Železná LadyDo role Denise Thatchera obsadila režisérka skvělého Jima Broadbenta, který získal Zlatý glóbus a Oscara (Příběh jedné ženy). Premiéra filmu Železná lady je směřována, kam jinam, než k udílení Oscarů, protože za výkon Meryl Streep je očekávána minimálně nominace. Streep dosud obdržela 2 Oscary, je sedminásobnou držitelkou Zlatého glóbu, dvojnásobnou držitelkou ceny Emmy a mnoha dalších.

Mnozí se obávali nejhoršího, když zaslechli, že Margaret Thatcherovou v novém filmu Železná lady bude hrát Meryl Streepová. Nejen, že měla být baronka Thatcherová zobrazena jako poněkud zmatená starší žena, která se ohlíží zpět po svých trumfech a zklamáních, které ji život přinesl, ale Streepová také  představuje velmi odlišnou politickou barvu než Maggie.
Panovalo všeobecné mínění, že naše nejlepší premiérka od dob Churchilla bude pohaněna. Tyto obavy byly liché. Ztvárnění Streepové bude jistě brzy vznímáno jako  úžasný portrét lady Thatcherové.

Ve filmu Železná lady jsou momenty, při kterých se budou moci dnešní politici na chvíli zamyslet. V jedné fiktivní scéně, která se odehrává v současnosti, je Thatcherová na večeři, kde prohlásí, že nesouhlasí s tím, aby měla Británie koaliční vládu. V dalším silném momentě ostře odsoudí nedostatek nápadů v politice a trvá na tom, že politika musí být o myšlenkách, které vedou k činnosti.

Vedle toho vypadá David Cameron a ostatní se všemi průzkumy veřejnosti zkoumající jejich ohlas napříč celou Británii jako trpaslíci. Film Železná lady režírovala Phyllida Lloydová podle scénáře Abi Morganová, který napsal nedávno hru pro BBC nazvanou The Hour. Filmový příběh je vyprávěn z pohledu lady Thatcherové, která žije v Londýně několik let po smrti svého milovaného manžela Denise (kterého hraje Jim Broadbent a v mladších letech Harry Lloyd).

železná ladyMusí se zbavit Denisových věcí a oblečení. Je dojemné, že jeho golfové hole stojí ještě pořád u dveří do ložnice a ona si představuje, že svého zesnulého manžela může vidět a může s ním mluvit. Jak se tři dny probírá jeho věcmi, vynořují se jí myšlenky z dobrých i špatných období jejího života. Film Železná lady začíná scénou, kdy stará paní s šátkem na krku jde do místního obchodu koupit mléko a jak zabírá kamera větší detail, jsme překvapeni, když v této ženě poznáváme lady Thatcherovou. Vrací se domů, aby si popovídala s imaginárním Denisem o šokující ceně mléka.

I když jsou takové momenty vytvořeny láskyplně, některé mohou být vnímány jako vtíravé, vlezlé. Jako invaze do soukromí významné lady. Ale pro  Streepovou byly takovéto scény stejně  silné  jako sekvence, které obsahovaly světové události, nebo momenty, kdy Mrs. Thatcherová zvládala stávku horníků nebo rozhodnutí potopit loď General Belgrano.

Premiéra filmu Železná Lady
je naplánovaná na 1. 3. 2012


Zdroj: Bioscop.cz

Vendi V.
ChytráŽena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu úžasná práce maskérů Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já bych také ráda vyzdvihla práci maskérů - je jí hrozně podobná, prostě super!!!
Obrázek uživatelky
profil
Herečka s velkým HSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tohle je herečka s velkým H. Zbožňuji ji Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Meryl je SKVĚLÁ HEREČKA-pani herečka,věřím,aj film bude SUPRSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles