Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Natáčí se nový český film DonT Stop

28. 05. 2011 | Novinky
První klapkou v sobotu 7. května začalo natáčení nového českého filmu DonT Stop režiséra a scénáristy Richarda Řeřichy. Je vám osmnáct, něco vás nesnesitelně štve a chcete to dostat ze sebe ven... Pamatujete ten pocit? Nebo jej prožíváte právě teď? Chování teenagerů se v různých dobách příliš neliší, jiné jsou jen způsoby revolty, prosazování generačního práva na svůj vlastní životní styl – co nejvíce odlišný od života rodičů.

Hrdinové filmu DonT Stop, pětice mladíků žijících v Československu roku 1983, ventilují své postoje vůči autoritám, společenským normám, vůči odpovědnosti a povinnostem dospělých poněkud drsněji - založením punkové kapely. DonT Stop je prvním celovečerním filmem režiséra Richarda Řeřichy, který je zároveň autorem scénáře. „Smíšené pocity mého dospívání v době totality první poloviny 80. let ve mně nechaly hlubokou stopu, všechna ta očekávání, zklamání a zoufalá snaha nalézt to „svoje“. V té době nás punk zasáhl jako zjOdstartovalo natáčení nového českého filmu DonT Stopevení, dočasný únik. Jeho důležitost vychází z podstaty, jakým způsobem se vyjadřuje k životu, přímočaře, drze a urážlivě. Někdy s nadsázkou, jindy hrubě a syrově. Díky němu se mohli projevit i začínající hudebníci, bez ohledu na své hráčské schopnosti. V první řadě šlo především o provokaci. Pochopit souvislosti se mi ale podařilo až s odstupem času a s tím vznikla i potřeba se k tomu problému vyjádřit.  Na scénáři jsem začal pracovat v roce 2005,“ vzpomíná na okolnosti vzniku filmu DonT Stop  Richard Řeřicha a odpovídá také na otázku, do jaké míry je scénář autobiografický: „Samotný příběh obsahuje autobiografické prvky a některé postavy mají své skutečné předlohy, ale jejich motivace a rozdílnost jednotlivých charakterů je zobecnitelná.“

Producent filmu DonT Stop Ondřej Zima ze společnosti Evolution Films dodává: „Pro mě je příběh, který chceme vyprávět, naprosto univerzální, jak časově, tak i místopisně.  V obecné rovině je o tom, jaké to je, když je vám osmnáct a spousta věcí vás štve, o revoltě proti okolnímu světu plnému nesmyslných pravidel a zákazů a především pak o hledání vlastní identity. A punk a punková muzika s tímto naprosto korespondují a to nejenom tehdy, ale i dnes.“

Patrika Děrgela, Lukáše Reichla, Jiřího Kocmana, Jakuba Zedníčka a Olivera Coxe  - představitele hlavní pětice mladíků, kteří se sejdou v jedné kapele, tvůrci našli v sedm měsíců trvajících castinzích, kterými prošlo více než 100 adeptů. „Kluci jsou opravdu skvělí, několik týdnů před začátkem natáčení se scházeli ve zkušebně, takže teď jsou docela obstojně sehraná punková kapela,“ usmívá se producent Ondřej Zima. V dalších rolích se objeví čeští i slovenští herci, například Klára Trojanová, Kristina Svarinská, Jiří Štrébl, Stanislava Jachnická a další.

Odstartovalo natáčení nového českého filmu DonT StopZásadní je pro film DonT Stop také hudební složka, která bude kombinovat známé skladby od legendárních Clash se skladbami současných českých punkových skupin a skladbami složenými speciálně pro tento film.
DonT Stop vzniká v koprodukci  Evolution Films, HBO Česká republika, UPP, Studia Bystrouška a slovenské produkční společnosti Film Frame.
„Po celovečerním filmu Dvojka režiséra Jaroslava Fuita takto pokračujeme v podpoře zajímavých hraných debutů. Jsme rádi, že HBO může pomoci na svět projektům, které by třeba jinak nevznikly“, dodává generální ředitel HBO Ondřej Zach.
 
DonT Stop se bude natáčet třicet dní, poslední klapka je v plánu 14. června. Distributorem filmu je společnost Bontonfilm a s premiérou filmu DonT Stop se počítá v první polovině roku 2012.

Zdroj: Evolution Films

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to vypada zajimave, tesim se
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles