Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Originální album Beaty Hlavenkové Joy For Joel

25. 04. 2009 | Novinky

Beata Hlavenková, mladá jazzová klavíristka, skladatelka a aranžérka, vydává své první sólové album Joy For Joel u rozvíjejícího se progresivního českého jazzového vydavatelství Animal Music.

Album Joy For Joel vzniklo během Beatina pobytu v New Yorku v lednu 2009 a obsahuje devět Beatiných vlastních kompozic. Sestava spoluhráčů na albu Joy For Joel je skutečně výjimečná, skládá se z vynikajících hráčů americké jazzové scény: na trubku a křídlovku hraje Ingrid Jensen, na saxofon Rich Perry, na kontrabas Matt Clohesy, na bicí Jon Wikan a na pedal steel kytaru Dave Easley. Do hotových nahrávek Beata dotočila již doma v Čechách vokály a stejným způsobem přispěla i Lenka Dusilová, s níž Beata spolupracuje ve skupině Eternal Seekers.

Album Beaty Hlavenkové Joy For Joel vychází 20. dubna a pokřtěno bude během krátkého turné, které Beata odehraje v Čechách od 16. do 23. dubna 2009. 

Originální album Beaty Hlavenkové Joy For Joel TURNÉ – Beata Hlavenková & Ingrid Jensen, Jon Wikan a Michał Barański

16. dubna Trutnov (Jazzinec)
17. dubnaJablonec nad Nisou (Eurocentrum)
20. dubnaPraha (Jazz Dock – křest CD)
21. dubna - Praha (Jazz Dock – křest CD)
22. dubna - Praha (Jazz Dock – křest CD)
23. dubnaBrno (Jazzfest)

 

Kdo je Beata Hlavenková?

Originální album Beaty Hlavenkové Joy For Joel Nejvyhledávanější klavíristka, aranžérka a skladatelka české jazzové scény absolvovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě (obor skladba) a ve studiích pokračovala v USA na University of Massachusetts (obory skladba, jazzová skladba a hudební aranžmá).

V současnosti je Beata Hlavenková leaderem svého vlastního BEATA HLAVENKOVÁ TRIA hrajícího její původní tvorbu; v sestavě se střídají bubeníci Pavel Bady Zbořil, Jiří Slavíček a Roman Vícha a kontrabasisté Rastislav Uhrík a Tomáš Liška.

Beatin široký hudební záběr zahrnuje i její kompoziční práce pro symfonický orchestr (spolupráce s Janáčkovou filharmonií Ostrava), scénickou hudbu a aranžérskou tvorbu. K  významným aktivitám Beaty Hlavenkové patří i činnost pedagogická. V současnosti připravuje první univerzitní jazzová studia v ČR na JAMU v Brně.

Zdroj: Animal Music
Foto: Václav Jirásek
Mikuláš Macháček

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !