Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pan Monopoly vypráví svou legendu

12. 10. 2008 | Novinky
Monopoly je hra, která vznikla před desítkami let ve vzdálené Americe. Dnes je Monopoly nejlépe prodávaná desková hra na světě. Je prodávána ve 103 zemích a vyráběna ve 37 jazycích včetně Chorvatštiny.


Ale odkud hra MONOPOLY přišla? Jak začala tato fenomenální zábavná hra?


Pan Monopoly vypráví legendu o MONOPOLY takto:

Psal se rok 1934, vrchol Hospodářské krize, když Charles B. Darrow z Germantownu v Pennsylvanii předložil představitelům společnosti Parker Brother to, co nazýval hrou Monopoly. Nechce se tomu věřit, ale s návrhem této hry ho vyhodili, a to díky 52 chybám, které v návrhu hry měl. Ale pan Darrow se nevzdal. Stejně jako mnoho jiných Američanů v té době, byl nezaměstnaný, a vzrušující příslib slávy a štěstí ho inspiroval k výrobě hry vlastními silami. MonopolyS pomocí přítele, který byl tiskař, prodal pan Darrow 5000 kusů  ručně vyrobených  her MONOPOLY obchodnímu domu  Philadephia. Lidé milovali tuto hru! Ale požadavky po hře rostly a on nestíhal vyřizovat všechny objednávky. Šel si tedy znovu popovídat  o hře s představiteli společnosti Parker Brothers. A zbytek, jak bylo řečeno, je historie. V prvním roce 1935 byla hra MONOPOLY nejprodávanejší hrou v Americe. A po její 65 leté historii je odhadováno, že ji hrálo zhruba 500 milionů lidí po celém světě.

V minulém roce se prodalo  přes 37 000 ks Monopoly v České a Slovenské republice.

• V rámci celého světa bylo již prodáno více jak 250 millionů kusů hry MONOPOLY®.
• Hra se může chlubit I světovými rekordy v délce hraní, a to 286 hodinami hraní na stromě, 100 hodinami hraní pod zemí, 99 hodinami hraní ve vaně a 36 hodinami hraní v poloze vzhůru nohama.
• Nejdelší hra  MONOPOLY® vůbec trvala neuvěřitelných 1680 hodin, což je 70 dnů!
• Celková hodnota peněz v MONOPOLY® Standard je $15,140.
• Ve vánočním katalogu  z roku 1978 byla nabízena i čokoládová verze hry za téměř 600 dolarů

V záři tohoto roku byla  na trh uvedena nejnovější verze Monopoly Tady a teď: světová edice. Tato verze Monopolů jako jediná vznikla tajným hlasováním vás samotných, kdy była vámi vybrána nejznámější místa na světě. Čtěte také náš článek o tomto hlasování : Boj měst o umístění na herním plánu MONOPOLY.

Hlasovalo více jak 5,6 milionů lidí z celého světa a určili tak, jak hrací deska bude vypadat. Například hlavní pole na nové hrací ploše je Montreal, který bude nyní reprezentovat tu nejdražší nemovitost ve hře. Druhé nejdražší políčko není nic jiného než Riga, hlavní město Litvy, druhá nemovitost tmavě modrých polí na hrací ploše, která je nejlukrativnější. Samozřejmě jsou na hrací desce znázorněny i ostatní města jako například… Londýn, New York, Paříž a Řím…, a to pomocí fotografie typické pro dané město. Na desce jsou však i překvapení! Rezidence Gdyně v Polsku si dokázala shromáždit dostatek hlasů na to, aby si zabezpečila hnědé místo ve hře, napravo od Taipei. To se bohužel Praze nepodařilo, a Česká republika tak nemá zastoupení ve městech pro obchodování. Praha se však na hrací desku dostala aspoň jako jedna z fotografií, které obíhají celou hrací plochu.

Na tuto novinku Monopoly Tady a teď: světová edice  bude navazovat světový turnaj Monopoly, který se u nás v České republice bude konat na začátku příštího roku 2009 a do kterého se můžete příhlásit i vy. Vítěz českého a slovenského finále pojede zkusit štěstí do světoznámého místa her a riskování – samotného LAS VEGAS!

Chytrá Žena Vás bude o dalším průběhu a možnostech, jak se příhlásit, včas informovat.



ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !