Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět lidí v pasti. A bude ještě hůř. Jeden z nich je totiž…Ďábel

9. 11. 2010 | Novinky

Když nejede výtah v mrakodrapu, je to nepříjemné. Když jste zrovna uvnitř té plechové krabice, je to peklo. A když je v ní s vámi někdo, kdo vám usiluje o život, je to horor. Slavný hororový tvůrce M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vesnice) se pustil do produkce ambiciózního projektu série thrillerů podle vlastních povídek, které se budou zaštiťovat značkou The Night Chronicles. Film Ďábel je prvním z nich.


Obyčejné ráno naprosto všedního dne. Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do téhož výtahu, ten se rozjede a nečekaně zastaví mezi patry. Zprvu poklidná atmosféra začne s přibývajícími minutami houstnout. „Když jedete ve výtahu, většinou si spolucestující neprohlížíte. Jenže když se v takhle malém a uzavřeném prostoru zaseknete na delší dobu, nevyhnutelně dospějete k otázce „Co jsou zač ti, co tu uvízli se mnou?“


filmA když se pak začnou dít nepříjemné věci, najednou vidíte ve zprvu mírumilovných obličejích spolucestujících hrozbu a nebezpečí, říká Shyamalan. Co se zpočátku zdá být jen marginálním technickým problémem, se mění v nevysvětlitelnou záhadu, s níž si nedokážou poradit ani technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a policisté.


Detektiva Bowdena (Chris Messina) sem původně přivedla jedna podivná sebevražda, jenže záhy bude mít na starost mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž postupně začnou umírat. Tím se sice zároveň zužuje seznam podezřelých, jenže ukažte prstem na vraha, když před každou smrtí záhadně vypadne světlo, takže záznamy bezpečnostní kamery ze stropu zdviže jsou k ničemu? V Bowdenovi navíc sílí podezření, že tu pětici nepřivedla do téhož výtahu náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám.


Shyamalan se v tomto případě rozhodl spokojit se pouze s rolí producenta a najít mladé, perspektivní tvůrce, kteří by jeho námět proměnili ve film. Nalezl je ve scenáristovi Brianu Nelsonovi (V pasti, Třicet dní dlouhá noc) a režisérsko-sourozenecké dvojce Johnu Ericu a Drewovi Dowdleovi (Karanténa). Prvního zvolil proto, že dokázal z jediné věty vykouzlit propracovaný scénář, a bratry kvůli schopnosti vyděsit diváka prakticky v každém záběru.


Jako režisér jsem zvyklý být na všechna rozhodnutí sám,“ říká Shyamalan. „Tohle byla mnohem větší zábava, protože se mohla zodpovědnost za film rozložit na víc lidí,“ dodává. Z jejich „zábavného“ filmu ovšem dost mrazí. A taky se asi začnete bát jezdit ve výtahu.


Film Ďábel přichází do našich kin 11. 11. 2010!


Zdroj: Bontonfilm.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nechci vidět ani ukázku, bydlím v 7.patře Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
neprijemné veci iba ak v kine
Obrázek uživatelky
profil
taky nemusím
Obrázek uživatelky
profil
5 ľudí je dosť
Obrázek uživatelky
profil
teda nemusím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles