Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni

24. 08. 2011 | Novinky
První evropský hraný 3D film PINA – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni (Dance, Dance Otherwise We Are Lost), který režisér Wim Wenders natočil jako poctu slavné německé choreografce Pině Bausch, zahájí 8. září v pražském kině Atlas druhý ročník Festivalu tanečních filmů. Ihned poté jej společnost 35MM uvede do českých kin.

V předpremiéře tento strhující celovečerní snímek PINA – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni, který si odbyl svoji premiéru na letošním Berlinale a získal již několik cen, mohou vidět 3. a 7. července návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

pinaFilm Pina je poctou německé choreografce Pině Bausch, která od roku 1973 stála v čele souboru Tanztheater Wuppertall. Za více než třicet let práce s tanečníky, z nichž někteří působí v souboru od jeho založení, nastudovala Pina Bausch desítky choreografií, které ovlivnily vývoj tance a divadla poslední třetiny 20. století.

Film Pina měl být původně společným projektem Wenderse a Bauschové – pojilo je přátelství, stejná generační zkušenost a samozřejmě vzájemný respekt k tvorbě druhého. Film dlouho odkládali, neboť Wenders hledal způsob jak mimořádnou jevištní a choreografickou práci Bauchové uchopit, aby na plátně neztratila na své působivosti.

Nápad natočit film v technologii 3D přišel bohužel pozdě, po několika úvodních záběrech Pina Bausch v červnu 2009 umírá, takže film vznikl bez její osobní přítomnosti. V práci pokračovali sami tanečníci, kteří v něm formulují svoje vzpomínky na spolupráci s Pinou i svoje osobní vyznání. Ve filmu jsou prostorovou technologií zachyceny choreografie Café Müller, Svěcení jara, Vallmod, Kontakthof.

3D technologie nabízí strhující pohled do jiné, intimní dimenze – do světa tance a divadla, tak jako by divák stál přímo uprostřed taneční akce. Tanec snímaný v exteriérech zase přináší intenzivní vizuální zážitek, proměňuje běžnou realitu na místo překvapení a emocí.

Premiéra filmu Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni je naplánovaná na 8.9. 2011


Zdroj: Hollywood Classic Entertainment

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni:

První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni
První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni
První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni
První evropský hraný 3D film Pina – Tančeme, tančeme, jinak jsme ztraceni
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !