Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skupina Buty vydá po šesti letech nové album Duperele

16. 05. 2012 | Novinky
Nové album skupiny Buty, které vyjde po šesti letech od poslední studiové nahrávky, se bude jmenovat Duperele. Název je v ostravském dialektu označení pro drobnosti, maličkosti a zbytečnosti. Album vydá Supraphon 25. května 2012.

Kromě CD si bude možné jednotlivé písničky hned v den premiéry koupit v digitální podobě na adrese SUPRAPHONline.cz a zároveň se dostane do nabídky dalších digitálních servisů, jako jsou například MusicJet a iTUNES.

Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Milan Straka, Milan Nytra a Petr Vavřík si dali pár let oddechu od nahrávacího studia. To se však na konci loňského roku změnilo, aby nyní mohli nabídnout aktuální album skupiny Buty se sestavou třinácti nových hořkosladkých písniček. Některé jsou jasně hitové na první poslech. Jiné nabídnou potěšení Skupina Buty vydá po šesti letech nové album Dupereleobčasným lidovým nářečím a někdy i bluesovým pocitem. Dozvíte se také, že Paul McCartney prodal basu v Opavě, a že po kořalce možno Dupať až do rána…

„K nahrání nové studiové desky jsme se dostali za tak dlouhou dobu, protože jsme hodně koncertovali, také kolem sebe sledovali pomačkaný svět a čekali na tu správnou chvíli. Ta přišla až v poslední době, kdy jsme už začali vnitřně cítit, že je třeba něco nového udělat. Musím říct, že když jsme s Radkem Pastrňákem udělali základy nových písní, úplně jsme ožili. Vlilo nám to novou krev do žil,“ upřesňuje vznik nového alba bubeník Richard Kroczek a dodává „Duperele jsou ne vždy prvoplánově popově jednoduché songy k naší ne vždy křišťálově čisté době“.

Připravované album bude obsahovat třináct základních písní a k tomu navíc ještě několik zajímavých bonusových verzí. Všechny písně už jsou nahrané a nyní finišují práce na výtvarném zpracování obalu. Supraphon album vydá 25. května 2012 na CD a samozřejmostí bude i digitální formát (MP3 a FLAC).

Buty

(Buty znamená „Boty“ v lašském nářečí)
populární hudební skupina, původně z Ostravy, která vznikla v roce 1986 ze skupin U238 a B komplex. Zakládajícími členy jsou Richard Kroczek a Radek Pastrňák. K nim se přidali Vít Kučaj, Ivan Myslikovjan a Luděk Piásečný.

Skupina Buty vydá po šesti letech nové album DupereleV hudbě skupiny Buty se mísí velké množství stylů (rock, folk, folklor různých etnik, country, jazz, reggae a další) s nápaditými a vtipnými texty. Každé album se od předešlého výrazně odlišuje. Od komorního Pískej si pískej, k atmosférickému Ppoommaalluu (část písní použité ke Svěrákovu filmu Jízda), pozitivitou nabitému Dřevu (v těchto dvou albech většina kritiků shledává umělecký vrchol skupiny), k mírně popovému počinu Rastakayakwanna, experimentálnímu avšak ne tak úplně koherentnímu Kapradí, přes Normale (hudebně inspirováno Goranem Bregovičem), až k předposlednímu albu Votom, které vznikalo pět let.

V dubnu 2012 skupina Buty podepsala smlouvu s vydavatelstvím Supraphon a na konci května vydá po šesti letech novinkové album Duperele, které doprovodí koncertním turné.

pozn.:
V roce 1987 se stala skupina Buty laureát Rockfestu.
Za písně k filmu Jana Svěráka Jízda obdržela skupina Českého lva 1994 - za nejlepší hudbu.

Současní členové skupiny Buty:

Radek Pastrňák – kytara, zpěv
Richard Kroczek – bicí
Petr Vavřík – baskytara
Milan Nytra – klávesy
Milan Straka – dechové nástroje

Diskografie:

1992 – Pískej si, pískej
1994 – Ppoommaalluu
1995 – Dřevo
1997 – Rastakayakwanna
1999 – Kapradí
2001 – Normale
2006 – Votom
Duperele (25. 5. 2012 - vydá Supraphon)

Zdroj: Supraphon

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrá stará skupina,kterou si ráda poslechnu.
Obrázek uživatelky
profil
jsem se zase trochu přiučila,že Buty jsou vlastně boty.
Obrázek uživatelky
profil
Bezva název,naposledy jsem ho slyšela od své babičky před 40 létySmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles