Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Toy Story 3: Příběh hraček 3D

26. 06. 2010 | Novinky

Ve filmu TOY STORY 3: PŘÍBĚH HRAČEK 3D se tvůrci milované série příběhů o hračkách „Toy Story“ vrací do kouzelného světa nám dobře známých hraček. Chlapec Andy už vyrostl a chystá se na vysokou školu. Buzze, Woodyho a zbytek hraček tak čeká nejistá budoucnost.


TOY STORY 3: PŘÍBĚH HRAČEK 3D je zbrusu nová dobrodružná komedie, ve které se naši staří známí hrdinové dostanou do školky plné rozjívených dětí a batolat. Obzvláště nezkrotná batolata se už nemohou dočkat až dostanou tyhle „nové“ hračky do svých malých, upatlaných ručiček. Přestože naše hrdiny čeká nejedna horká chvilka, dobře ví, že nesmí jeden druhého zradit a že se musí pohromadě. A k tomu všemu čeká panenku Barbie první osudové setkání s Kenem.


filmVe filmu „Toy Story 3: Příběh hraček 3D se na stříbrné plátno vrací Woody (v originále TOM HANKS / v českém znění Michal Dlouhý), Buzz (v originále TIM ALLEN / v českém znění Zbyšek Pantůček) a všechny ostatní staré známé hračky. Chlapec Andy se chystá odjet na vysokou školu a naši hrdinové se řízením osudu dostanou do… školky!


Místní děti a obzvláště batolata se svými upatlanými prstíky nehrají čistou hru a tak se musí hračky řídit heslem „jeden za všechny, všichni za jednoho“ a naplánovat velký útěk. Ve filmu se objeví celá řada nových tváří, ať již plastových nebo plyšových, například věčně šarmantní Ken (v originále MICHAEL KEATON / v českém znění Lumír Olšovský), partner jako stvořený pro panenku Barbie, ježek v lacláčích Bodlinka (v originále TIMOTHY DALTON / v českém znění Petr Štěpánek), a růžový plyšový medvěd Mazel (v originále NED BEATTY / v českém znění Zdeněk Dušek), který voní po jahodách.


Film režíroval Lee Unkrich (jeden z režisérů filmu „Toy Story 2: Příběh hraček” a  „Hledá se Nemo”), produkce se ujala ostřílená pixarovská veteránka Darla K. Andersonová („Auta," „Příšerky, s.r.o."), a scénář napsal držitel Oskara® Michael Arndt („Malá miss Sunshine). „Toy Story 3: Příběh hraček 3D” je nová dobrodružná komedie v Disney Digital 3D™. Autorem hudby a jedné nové písně je další držitel Oskara® skladatel a textař Randy Newman, který spolupracoval již na prvních dvou příbězích hraček. Autory námětu pro „Toy Story 3: Příběh hraček 3D ” jsou John Lasseter, Andrew Stanton a Lee Unkrich.


V původním, anglickém znění opět propůjčily hračkám své hlasy velké hvězdy jako je Tom Hanks, Tim Allen a Joan Cusacková coby Jessie (v českém znění Barbora Munzarová). Dále ve filmu excelují Don Rickles jako pan Brambůrek, Wallace Shawn jako Rex, John Ratzenberger jako Prasátko a Estelle Harrisová jako Paní Brambůrková. Nováčky v příběhu hraček jsou hvězdy jako Beatty, Keaton a Dalton, dále Jeff Garlin, Bonnie Huntová a Whoopi Goldbergová.


Toy Story 3: Příběh hraček 3D” opět zvedá laťku trojrozměrné filmové animace. Nejnovějších technologie dodávají příběhu hloubku a rozměr. Tým studia Pixar si pro tento film osvojil nejnovější 3D technologie a dotáhl je k dokonalosti tak, aby bylo možné nejnovější příběh hraček vyprávět co nejdynamičtěji. Režisér Unkrich říká, že přestože promítání ve 3D nesporně umocňuje zážitek filmu, Pixar měl ve svých filmech třetí rozměr vždycky.


film „Naším cílem je využít 3D jako okno, kterým mohou diváci nahlédnout do našich filmů ve větší hloubce,“ říká Unkrich. „Teď jsme převedli do 3D naše starší filmy ‘Toy Story: Příběh hraček’ a ‘Toy Story 2: Příběh hraček’ a přestože žádný z těch snímků nebyl pro promítání ve 3D vytvořen, fungují s třetím rozměrem bezvadně. Myslím, že je to proto, že už v dvojrozměrné animaci jsme třetí rozměr uvažovali. Ve filmu ‘Toy Story 3: Příběh hraček 3D’ jsem se snažil odvyprávět co nejlepší příběh, ale zároveň předvést co nejdynamičtější akci.”


Stejně jako ve všech skvělých filmech od studia Pixar se i ve filmu „Toy Story 3: Příběh hraček 3D“ mísí komedie, akce a emoce, což je osvědčený koktejl, který diváky zahřeje u srdce i polechtá na bránici. Filmoví tvůrci čerpali z vlastních životních zkušeností a rodin a příběh se tak stal smysluplnější a uvěřitelnější. Jeden z důležitých momentů filmu je založen na Unkrichově zážitku, kdy omylem vyhodil své dětské hračky, protože je při stěhování uložil do neoznačeného pytle na odpadky.


Leeovy manažerské dovednosti a vize byli hnací silou filmu“, říká producentka Andersonová. „Podařilo se mu uřídit jak vyprávění příběhu, tak filmařinu. Byl jako maestro dirigující úchvatnou symfonii. Dobře ví, kdy se má ztišit, kdy má dát příběhu čas, aby se rozvinul. V tom filmu je mnoho vážných témat, a tak jsme chtěli mít jistotu, že je vyvážíme dostatkem humoru. Ten snímek má neuvěřitelnou hloubku. Odráží se v něm osudy nás všech. Celé je to o lidském životě.“


„‘Toy Story: Příběh hraček’ byl vždycky o nás,“ říká John Lasseter (který režíroval první dva příběhy hraček a u třetího filmu figuruje jako výkonný producent).  „První dva filmy v sobě mají hodně ze mě, Andrewa, Peta Doctera, Joa Ranfta a já myslím, že ‘Toy Story 3: Příběh hraček 3D’ v tom pokračuje. Já například prožíval moment odchodu syna na vysokou školu. Je to velmi silná chvíle. Jste s někým od narození, a on pak najednou odejde. Čas, který utekl mezi filmy ‘Toy Story 2: Příběh hraček’ a ‘Toy Story 3: Příběh hraček 3D’ nám dovolil, aby Andy – a naše vlastní životní situace – dospěly.“


Nový film Toy Story: Příběh hraček uvidíte v našich kinech již od 17. 6. 2010!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !