Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Úspěšné tažení Cigánských diablov světem!

1. 09. 2010 | Novinky
Slovenští Cigánski diabli po vydání alba Adagio & Furioso jsou stále v jednom kole…Chystají se do Česka i Číny, a na říjen připravují projekt Roma Rhapsody s rakouským klavíristou, hudebním skladatelem a dirigentem Paulem Guldem!

Jedinečné seskupení hudebníků – Cigánski diabli od roku 1993 dokázalo to, co se ve střední Evropě podařilo zatím málokomu!  Jejich koncerty navštěvují a CD poslouchají tisíce oddaných fanoušků a dostalo se jim i řady ocenění od odborných recenzentů. (S velkým úspěchem koncertovali např. v Německu vč. Berlínské filharmonie, v Anglii, ve Francii, v Kanadě ad.)

Virtuózní houslová sóla primáše Cigánskych diablov Štefana Banyáka, strhující výkony cimbálového kouzelníka Ernesta Šarköziho, krásné barvy tónů violoncella jeho manželky Silvie, anebo klarinetové mistrovství Zoltána Grunzu jsou vždy zárukou té nejkvalitnější hudební produkce. 

Hrají folklór od slovenského až po židovský, chvílemi balancují na hraně pop music i jazzu, jindy si zahrají Haydna s „klasickým“ klavíristou nebo se symfonickým orchestrem. Sami ke svému repertoáru dodávají: „ Když už se Brahms, Liszt či Dvořák nechali ve svém díle „cikánštinou“ inspirovat, tak proč to neotočit a nezahrát to pocikánsku?“

Cigánski diabli vydali na konci června u Supraphonu album Adagio & Furioso. Nahrávku, ve které se s virtuositou a temperamentem pustili do světa klasické hudby – po svém a v originálních úpravách, které překračují žánrové hranice.

Z diáře Cigánskych diablov:

2. až 9. září 2010 - Čína (Šanghaj), vystoupení při příležitosti Dnů slovenské kultury na EXPO

Ve dnech 20 a 21. října 2010 proběhne světová premiéra projektu ROMA RHAPSODY s Paulom Guldom - při príležitosti blížícího se roku Franze Liszta (200. výročí narození v roce 2011).

(link na konkrétní koncerty v rakouském Liszt Centre v Raidingu: https://www.lisztfestival.at/cms_liszt/front_content.php?idcatart=1549⟨=33&client=27 )

10. listopadu 2010 – Koncert s Filharmonií B. Martinů v Praze v kongresovém sále hotelu Olšanka (v ramci festivalu Netradiční žižkovský podzim).

14.listopad 2010 – Mnichov,  koncert s Paulem Guldem v rámci projektu Haydn alla Zingarese.

Zdroj: Supraphon

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
aj ked trochu menia štýl, stale je to pekné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles