Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vodník Čepeček na CD

3. 04. 2011 | Novinky

Chcete pro své děti to nejlepší? Milujete tradiční věci a rádi vsázíte na to, co máte sami prověřené? Zalíbí se vám kolekce CD nazvaná Hajaja vypráví. Právě teď seženete na stáncích nejnovější album nazvané Vodník Čepeček. Vyprávění o jednom hodném a spravedlivém vodníkovi, který se vždy řádně postaral o svůj rybník a jeho obyvatele, si zamilují jistě nejen vaše děti.


Vodník Čepeček si spokojeně hospodařil ve svém rybníce, učil kapříky mlčet a pěstoval jim korejšky, aby nehladověli, honil prohřátou vodu k leknínům, aby nenastydly, každý večer ladil housličky a hrál rusalkám, aby jim šlo pěkně tancování, a hrál taky vodě, aby spořádaně plynula a neškodila. Vodník Čepeček s každým vycházel přátelsky, jen s lakomým mlynářem Škrábkem, zlatníkem Granátkem a nenechavým hrabětem a rozmarnou hraběnkou ne. Však je za jejich zlobu a škodolibost po vodnicku odměnil!


vodník-čepečekNa albu z edice Českého rozhlasu najdete desítku pohádek, které na začátku 70. let minulého století napsal Václav Čtvrtek. Jeho knížky, inspirované fantazií lidových pověstí a pohádek, zná jistě každý. Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, Cipísek, Šejtroček, Čepeček a další postavičky jsou kladené do minulých časů, do venkovské přírody, do lesů i rybníků, zejména na autorovo oblíbené Jičínsko, jsou plné pohody a smyslu pro spravedlnost, a proto jsou posluchačsky tolik populární.


Pohádky na albu nezapomenutelným a osobitým způsobem vypráví Vlastimil Brodský. Jeho podmanivý hlas jim dodává na jedinečnosti a kouzelnosti. I díky němu jsou pohádky atraktivní nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče a prarodiče. Album navazuje na předchozí tituly Hajaja vypráví - Loupežnické pohádky 1 a 2, brzy se na trhu objeví titul Hajaja vypráví - Cesty formana Šejtročka.


CD Vodník Čepeček je v prodeji od 8. března za 59 Kč. Zakoupíte ho v síti supermarketů, elektroprodejen a novinových stánků, nebo si ho můžete objednat v e-shopu na codi.cz. Zde najdete i starší tituly z Edice českého rozhlasu a pravidelné tipy na CD i DVD novinky, které se již brzy objeví v prodeji.


Obsah alba:


1. Jak vodník Čepeček seděl na vrbě a bábě Hejhalce podmoklo pod kolenama 5:38
2. Jak vodník Čepeček zařídil mlynářovi Ouchlebovi stálou vodu 6:15
3. Jak vodník Čepeček vínu poručil 6:08
4. Jak se vodník Čepeček přeměnil v kapra 6:32
5. Jak vodník Čepeček hodoval v hrachovém záhonu 6:46
6. Jak vodník Čepeček ztratil knoflík 6:34
7. Jak vodník Čepeček šel do městečka pro klobouk 6:21


CD Vodník Čepeček je v prodeji od 8. března za 59 Kč!


Zdroj: Rozhlas.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !