Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Waldemar Matuška - Kolekce 18 CD

17. 05. 2012 | Novinky

WALDEMAR MATUŠKA / Kolekce 18 CD

Letošních Waldových nedožitých osmdesát let připomínáme kolekcí jeho alb! V roce 1965 se objevilo to první, podle tehdejšího zvyku shrnující předchozí singlové nahrávky: nejstarší písnička tak pochází z roku 1962. Od roku 1968 (Osm lásek Waldemara Matušky) již lze mluvit o albové řadě zprvu sólového, později s kapelou KTO a zpěvačkou Olgou Blechovou – Matuškovou umělecky i životně spojeného barda.

Představovat ho je zbytečné, stal se už dávno součástí toho nejlepšího, co se u nás v populární hudbě kdy urodilo. Počítat hity v této výroční krabičce by byla velká práce, jsou jich tam desítky.

Waldemar Matuška - Kolekce 18 CDKonstatujme tedy, že žádný velký určitě nechybí, neboť těchto celkem 18 CD zahrnuje vše podstatné z Matuškovy skvělé kariéry před emigrací v polovině osmdesátých let, nabízí tři alba vydaná za oceánem, shrnuje nahrávky komunistickými úřady pro zpěvákovu „zradu dělnické třídy“ zamlčené a na posledních dvou nosičích poprvé kompiluje zapomenuté či vzácné singlové nahrávky.

Waldemar Matuška byl skvělým interpretem s darem energie rozjetého námořníka, civilně sentimentálního trubadúra, přirozeně swingujícího pamětníka, ale také lidové písničky citlivě zpracovávajícího obdivovatele.  A protože byl nejen výrazným muzikantským typem, ale také hercem a přátelským člověkem, lidé na něj nezapomínají. Ani ve chvíli, kdy už tu s námi bohužel není.

Velká albová připomínka velkého kumštu Waldemara M.!


Zdroj: Supraphon

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bol to vynikajúci spevák,veru,škoda,že nás tak skoro opustil,jeho piesne počúvame dodnes...
Obrázek uživatelky
profil
Při jeho písničkách vzpomínám na staré dobré časy.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
písničky mám ráda a ty jeho uhrančivé oči jeho velká škoda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda