Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

1. června - Mezinárodní den dětí

1. 06. 2010 | Svátky

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června.  Má upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí. Svátek dětí se slaví v mnoha zemích světa. Den dětí se poprvé slavil 1. června 1950 ve více než 50 zemích celého světa. Pevné datum, tedy 1. červen, bylo stanoveno až na mezinárodní konferenci pro ochranu dětí v roce 1952. Navrhla ji v roce 1949 mezinárodní demokratická federace žen, mezinárodní odborové sdružení učitelů a světová federace demokratické mládeže. U příležitosti dne dětí jsou připravovány různé společenské a sportovní akce.

Děti slaví svůj svátek  různými hrami, soutěžemi a spoustou veselí a určitě rádi jedou s rodiči na pěkný výlet nebo uspořádají dětskou párty.

 

Více tipů dělených podle regionů se dozvíte v našem článku:

Kam vyrazit na dětský den 2010?


Pár tipů na výlet s dětmi nejen na Den dětí

Království železnic - Stroupežnického 23 Praha 5 - Smíchov 

Ve třech podlažích na ploše 2500 m2 modelového kolejiště.

 

Muzeum pražských pověstí a strašidel - Mostecká 19

Praha 1, Malá Strana 

Obsahová stránka expozice je inspirována výhradně autentickými záznamy a legendami, tedy nikoli pohádkami, filmy či fantazií realizátorů.

 

Muzeum strašidel Plzeň - nám. Republiky 33

Plzeň 3-Vnitřní Město. 

S úsměvem a nadsázkou nahlédnete do světa pohádek a kouzel zapomenutých časů staré Plzně a okolí. Bájný kníže Radouš, vodníci, čarodějnice, Saracénský čert, ohnivý pes, draci a jiná havěť 

 

Otevřený klub Zahrada - Dům dětí a mládeže, Stanice přírodovědců, Drtinova 1a Praha 5 - Smíchov

Přijďte se podívat na poníky, kozy kamerunské, papoušky, kachničky a odpočinout si v zahradách. Je možné navštívit i tropické terárium s exotickými plazy (krokodýl, kajmani, anakondy).

 

Archeopark + Rybí dům s obřími akvárii + chytání pstruhů -

Chotěbuz / Moravskoslezský kraj

Výlet vhodný pro celou rodinu spojuje historii, dobré jídlo i nevšední zážitek z chytání ryb. To vše téměř na jednom místě.

Archeologická lokalita Chotěbuz - Podobora je jednou z nejvýznamnějších pravěkých a raně středověkých památek Těšínského Slezska. 

 

Dále jistě uděláte dětem radost návštěvou ZOO, lanového centra či aquaparkem, určitě nějaký najdete ve svém okolí.

 

Více tipů dělených podle regionů se dozvíte v našem článku:

Kam vyrazit na dětský den 2010?


Pokud nemůžete jet s dětmi na výlet, zabavte je alespoň doma

Nejmenší děti

Jakmile se děti naučí chodit, běhaly by od rána do večera. Proto stálicí dětských her zůstává hra na honěnou, dá se hrát doma v obývacím pokoji i venku na zahradě.

Pokud vydrží chvíli v klidu, můžete s nimi hrát dětské společenské hry, pexeso, domino, mikádo a jiné. Pokud máte kluka stavitele, určitě ocení stavebnice a kostky, auta nebo vozíčky, na kterých bude svůj stavební materiál nakládat. Hrady a domečky můžete vytvořit i venku na pískovišti, na zahradě nebo v lese - z dřívek, šišek nebo jiného materiálu, který naleznete. 

 

Pokud už máte větší dítě, určitě bude rádo, když mu na den dětí připravíte nějakou oslavu nebo párty. Můžete pozvat jeho kamarády z okolí nebo ze školy. 

 

Den dětí a dětská párty

Dětská oslava by měla splňovat pět základních bodů:

pozvánku

slavnostní tabuli

občerstvení

zábavu

masku

Pro každý tento bod platí jedno a to samé: vše se musí nést v duchu zábavy a nápaditosti. Musíte se připravit na to, že pokud nejsou děti dostatečně zabavené, tak začnou zlobit.

Připravte jim dostatek prostoru, kde se mohou vyřádit a vydovádět. Počítejte s tím, že děti nemusí brát ohledy na to, v jakém prostředí jsou, takže se obrňte trpělivostí a snažte se předejít případnému nepořádku a nebezpečným situacím, kdy by se děti mohly zranit. To platí především o nádobí a elektrických zařízeních. Oslavy jsou hlavně o tom, aby bylo dětem dobře a ten, kdo jim může připravit tu pravou atmosféru, jste v neposlední řadě i vy. Neváhejte se proto převléci do kostýmů a stát se tak na chvíli dítětem. Pro vaši oslavu si můžete také vybrat téma, do kterého ji budete situovat. Například v šaškovském, kašpárkovském stylu. Uspořádejte soutěž.

 

Každý z nás rád dostává dárky, všichni se těšíme na překvapení. A co teprve děti! Už i ty nejmenší tuší, že každá oslava je pro ně něčím výjimečným. Spousta dárků, dobrot, kamarádů, dobré nálady a Překvapení! Proto jim na Mezinárodní den dětí kupte alespoň malý dáreček!

 

Více tipů dělených podle regionů se dozvíte v našem článku:

Kam vyrazit na dětský den 2010?



 Markéta Grolichová – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
detváky si vtedy užijú
Obrázek uživatelky
profil
MDD je pre mna spomienka na detstvo a blaznenie
Obrázek uživatelky
profil
ten jsme vždycky slavili ...
Obrázek uživatelky
profil
děti už mám odrostlé,ale i tak jim vždy k svátku přejiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jen doufám,že v Chotěbuzi bude možno tento Rybí dům navštívit,kvůli záplavám,které postihly tyto povodně.Viděla jsem fotografie a dům byl obklopen vodou a cesta zatopena.Jinak díky za rady,kam s dětmi na jejich svátek.Přeji hezký den a velkou inspiraci .SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles