Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dlouho očekávané DVD klipů Karla Gotta ze začátku prvního desetiletí 21. století konečně vyšlo!

11. 07. 2014 | Svátky
Již 13. června 2014 se splnil sen (nejen) fanoušků Karla Gotta – vyšlo DVD KAREL GOTT NOČNÍ KRÁL s podtitulem Hity prvního desetiletí 21. století.

DVD obsahuje 26 televizních písní, 5 videoklipů a dva speciální bonusy.
Vydavatelství Supraphon již od roku 2006 pečlivě zaznamenává nejúspěšnější audiovizuální výkony Karla Gotta. Samotná DVD mapují desetiletí:  Hity 60. let – Lady Carneval, Hity 70. let – Stokrát chválím čas, Hity 80. let – Zůstanu svůj, Hity 90. let – Když muž se ženou snídá.
13. června vychází pokračování této ediční řady pod názvem Noční král - Hity prvního desetiletí 21. století a je opět dokladem jedinečnosti tohoto fenomenálního zpěváka! I toto DVD vzniklo podle námětu a v dramaturgii Jana Adama a v režii Jarka Voborného.

Vedle několika videoklipů na něm příznivci najdou zajímavé ukázky z televizních pořadů, úspěšné duety a live nahrávky z koncertů. Pro mnohé bude určitě překvapením videoklip k písni Für immer jung, kterou Karel Gott před šesti lety nazpíval s německým rapperem muslimského původu Bushidem, nebo duet Forever Young s Marianem Goldem ze skupiny Alphaville. Je tomu právě patnáct let, co tato německá skupina jako prvnímu zahraničnímu zpěvákovi na světě povolila nazpívat jejich největší hit, kterým je právě Forever Young, v jiné jazykové verzi než anglické. Jak s německou, tak s českou verzí měl a dosud má Karel Gott obrovský úspěch.

Karel Gott DVDPrvní dekáda tohoto století byla v případě Karla Gotta výrazně ovlivněna swingem. V roce 2002 nahrál za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka album Swing kolekce, kde vzdal hold jedné velké a krásné éře, která se už nikdy nebude opakovat, zpěvákovi Frankovi Sinatrovi a písním, jež jsou po léta jeho srdeční záležitostí. O rok později natočil Karel Gott v divadle ve Slaném televizní pořad s písněmi z tohoto alba Karel Gott swingující, v němž mimo jiné zazněly také Sinatrovy evergreeny.

V letech 2002–2003 absolvoval Karel Gott s Helenou Vondráčkovou dvaadvacet velkých koncertů po Čechách, Moravě a Slovensku, na které se přišlo podívat více než 124 000 diváků. Sám zpěvák zavzpomínal: „…na tomto DVD najdete naše dva duety - Tak jdem a Jen ty a já. Dále dvě má live čísla, na která jsem mimořádně hrdý: písně Lásko má a Eloise,“ říká Karel Gott.

Trochu jiná atmosféra na diváky dýchne ze záznamů písní, které vznikly v rámci Koncertu hvězd v roce 2003 na pražském Žofíně. Tuto událost zastupují dvě skladby: konkrétně neapolská kanconeta Ti voglio tanto bene a píseň Já brány už otvírám, což je mimochodem dodnes největší hit Karla Gotta v Rusku.

Kromě dalších mimořádných televizních vystoupení Karla Gotta fanoušci najdou na DVD také videoklip k písni Máš-li s kým z filmové pohádky Zdeňka Trošky Z pekla štěstí 2, ve které si zpěvák zahrál hned dvojroli: Lucifera a Pánaboha.

Je zde také vzpomínka na první řadu Česko hledá SuperStar, kde kromě vítězky Anety Langerové uchvátila i Martina Balogová. K této spolupráci Karel Gott glosuje: „…nebyl jsem sám koho Martina Balogová svým hlasem zaujala. Nadchla také Karla Svobodu. Dokonce natolik, že se náš největší hitmaker v době, kdy už se soustředil jenom na psaní muzikálů, rozhodl napsat po letech zase samotnou písničku. S Karlem Svobodou jsme cítili, že sebevědomý a výjimečný hlas Martiny Balogové a její cit pro hudbu jsou těmi největšími devizami při jejím vstupu do hudebního světa a chtěli jsme jí ho ulehčit. A tak vznikl duet Svět je prostě nekonečná pláž. Nedaleko řecké Soluně jsme k němu pak natočili i videoklip. Ani náhodou tenkrát nikoho nenapadlo, že jde o poslední píseň, kterou Karel Svoboda pro mne napsal…“

A jako speciální bonus je zde nečekané setkání Karla Gotta s velmi populární kapelou: „V roce 2007, po sedmiletém hudebním půstu, se rozhodla rocková skupina Wanastowi Vjecy oslavit dvacet let působení na scéně naší populární hudby vydáním dvojalba a DVD Best Of 20 let. Robert Kodym a PBCH, tedy Petr Břetislav Chovanec, se tehdy na mne obrátili s tím, zda bych neměl nic proti tomu, když nahrají ve své verzi Lady Carneval. Prý se jim vždycky moc líbila. Když mi pak svou verzi hitu Karla Svobody a Jiřího Štaidla pustili, byl jsem nadšený, jaká je to super jízda. Jen jsem kluky upozornil, že mi v samém závěru nahrávky chybí onen vítězný jásavý tón pro tuhle píseň tak charakteristický a nabídl jsem jim, že ho do jejich nahrávky nazpívám. K Lady Carneval v podání Wanastowek navíc vznikl skvělý a vtipný animovaný videoklip, mimochodem jeden z nejdražších v dějinách naší populární hudby,“ vzpomíná Karel Gott.

Zdroj, foto: Supraphon


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám ho ráda,občas jeho písně poslouchám,mám raději české,kterým rozumím,než v cizím jazyce-je to zpěvák s velkým Z málo kdo ho trumfneSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle