Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ježíškova cesta Boží Dar

22. 12. 2008 | Svátky
Boží Dar – pohádková krajina a historické městečko bylo v r. 1994 inspirací k založení Ježíškovy pošty.
Do poštovní schránky Ježíškovy pošty může každý návštěvník v průběhu roku vkládat přáníčka, která jsou pak v prosinci rozeslána adresátům. Ti, kteří se na Boží Dar nedostanou, mohou svá přáníčka zaslat na poštu Boží Dar. Pracovnice pošty je pak v prosinci rozesílají. Každý rok jsou orazítkována jiným, zvláštním razítkem.

V roce 2006 byl Boží Dar partnerem projektu Česko kreslí Ježíška a stal se domovským městem Ježíška. Více jak 40 000 dětí poslalo své návrhy podoby Ježíška, ze kterých pak děti hlasováním zvolily podobu konečnou. Postavička Ježíška a jeho pomocníků provází Ježíškovou cestou, která je určena pro všechny malé i velké příznivce pohádek a českých tradic.

Ježíškova cestaPro malé děti je připravena „Malá Ježíškova cesta“ v délce 5,5 km. Začíná v Božím Daru u areálu Novako a vede přes náměstí na cestu „Na Vraky“, kde hned na začátku je první přístřešek a první atrakce. Po dvou kilometrech, během nichž si můžete odpočinout u dalších dvou přístřešků, se cesta napojuje na „Kaffenberskou cestu“, kde je další Ježíškův přístřešek. (Odbočíte-li zde vpravo, pokračujete po „Velké Ježíškově cestě“). Odbočíte vlevo a po Kaffenberské cestě přijdete k mostu přes Černý potok, kde si můžete v Ježíškově přístřešku odpočinout a po silnici okolo Božídarského rašeliniště se vrátíte zpět do Božího Daru. Kdyby po cestě zapršelo, schováte se v dalších dvou přístřešcích. Pro větší děti je připravena „Velká Ježíškova cesta“, která je prodloužením „Malé Ježíškovy cesty“ a jejíž délka je 13 km.

Ježíškova cestaNa obou cestách je celkem 13 přístřešků a u nich atrakce pro děti – skluzavky, kladiny, lanovky, kolotoče, houpačky. Ježíškova cesta – to je cesta zábavy a her. K zastávkám -přístřeškům se dostanete pomocí ukazatelů a poznáte je podle pěkných domečků. V přístřešcích, vyzdobených pohádkovými postavičkami, se děti seznámí s životem našich předků, s významnými tradičními slavnostmi, seznámí se s Ježíškovými přáteli, s celým jeho světem. Na děti v přístřešcích čekají úkoly, po jejichž splnění obdrží v Informačním centru ve Vlastivědném muzeu nebo ve ski areálu Novako malé dárečky za splnění úkolů.


Přístupnost Ježíškovy cesty: vstup na trasy neomezeně, v zimě je možné absolvovat i na běžkách.


(on)


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ježíškova cesta Boží Dar:

Ježíškova cesta Boží Dar
Ježíškova cesta Boží Dar
Ježíškova cesta Boží Dar
Ježíškova cesta Boží Dar
Ježíškova cesta Boží Dar
Ježíškova cesta Boží Dar
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky se tam letos chystáme
Obrázek uživatelky
profil
Jeziskovu cestu v lete, po rovince, potesi se radou prekvapeni a informaci i zazitku.
Kdo se rozhodne projit cestu v zime....mozna tam potka na lyzich i Lukase Bauera
Obrázek uživatelky
profil
V loni už byl vyprodaný, tak snad letos ho stačím koupit.
Obrázek uživatelky
profil
to je moc hezké a byl to dobrý nápadSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Všem těmto akcím o Ježíškovi tleskám. Je to výborný nápad, konečně udělat dětem postavičku Ježíška. To velmi oslabí moc Santy, ačkoli je to milá postavička, patří prostě jinam. Kdyby to nebylo tak daleko, docela rádi bychom tam zajeli s prckem. Zatím máme všechny knížky, které vyšly a také časopisy z obou let. Obrázky do oken, které jsou jejich součástí už máme v okně druhý rok.
Je to nádherná myšlenka a její realizace je neobyčejná. Postavička Ježíška i vytvoření jeho pomocníčků je opravdu něco neobvyklého a nádherného. Jen bych se zasadila o nějakou pohádku s Ježíškem a o novou knihu, jež byla předloni slíbena a doposud nevyšla, jen do současnosti dvě leporela. Díky množství pomocníčků by jistě mohl vzniknout celý seriál vánočních pohádek s Ježíškem a jeho pomocníčky a jistě by sklidil neobyčejný ohlas.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle