Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

A počasí vás již nepřekvapí!

2. 04. 2012 | Technika
-Komerční sdělení-

Doby, kdy se počasí předpovídalo dle toho, jestli z domečku vylezl panáček nebo panenka, jsou už dávno pryč a tak jsme starost o to, co si ten který den máme na sebe vzít ze svého šatníku, a zda si máme raději s sebou vzít i deštník, svěřili technice.

Zařízení, která se starají o předpověď počasí, se jmenují meteostanice a v poslední době se jejich nabídka podstatně rozšířila. Na výběr jsou modely s barevnými displeji, které mohou sloužit třeba i jako rámeček pro prohlížení fotografií nebo modely, které dokážou hlídat vlhkost v květnících a naznačit vám ve správný čas, že kytičky by rády dostaly trochu vody a že nastal čas zálivky. Existují i modely, které jsou vybaveny vnějšími měřiči síly a směru větru, v nabídce najdete dokonce i takové, které získávají údaje o počasí z různých webových serverů, zaměřených na počasí. Dodávají vám pak předpověď on-line.

Meteostanice HyundaiMeteostanice zobrazují informace o vnitřní teplotě a vlhkosti v blízkosti meteostanice. Součástí dodávky každé meteostanice bývá jedno externí čidlo (nebo chcete-li senzor), kterým můžete měřit teplotu třeba za oknem a tím pádem po probuzení hned víte, jaká je venku zima nebo teplo. Tím, že můžete k některým modelům jednotlivá externí čidla přikupovat, můžete pak měřit teplotu až na třech místech - kromě teploty venku například teplotu ve skleníku, ve spíži, v garáži a tak dále.

Předpověď počasí

A konečně se dostáváme k tomu, jak meteostanice dovedou předpovídat počasí. Algoritmus předpovědi je postaven na sledování tlaku a jeho kolísání. Výsledkem zpracování tlakových údajů je pak předpověď počasí ve formě piktogramů. Meteostanice dávají informace o předpovědi tím, že zobrazují symboly mraků, dešťové kapky nebo sněhové vločky, sluníčka, mráčky – prostě snaží se vám sdělit, jak asi v nejbližší době venku bude.

Zejména pro ženy, je příjemná názorná předpověď pomocí funkce Weather Girl/Boy - panáčka nebo panenky, kdy se obrázek přizpůsobuje tomu, jak bude a tak vám vlastně doporučuje, jak se máte obléci. Pokud je tedy panenka v minisukýnce a v tričku, chce vám přístroj naznačit, že dnes bude opravdu velmi krásný den. Pokud má nad sebou deštník, bude s jistotou pršet, a proto si ho nezapomeňte ani vy vzít s sebou, když půjdete ven.

Další speciální funkce

Mnoho meteostanic Hyundai má ale další jedinečné funkce.

Pokud vás zajímá podrobná předpověď včetně směru a rychlosti větru, vsaďte na novou meteostanice Hyundai WS 2077 s větroměrem a dešťoměrem. Ta na svém LCD displej zobrazuje nejen naprosto přesný čas, vnitřní a venkovní teplotu, barometrický tlak, ale také rychlost a směr větru a množství dešťových srážek. Meteostanice nabízí opravdu reálný pohled na to, jak je venku, protože zobrazuje tak zvanou „pocitově vnímanou teplotu – Wind Chill“.

Meteostanice HyundaiOblíbeným modelem je meteostanice Hyundai WSC 2032 s fotorámečkem.
Ze tří režimů zobrazení si můžete vybrat: zobrazení pouze meteoúdajů, kombinaci meteoúdajů a fotku v rohu nebo fotografie přes celou obrazovku s úhlopříčkou 18 cm.

Snad do každého interiéru se hodí klasické elegantní meteostanice Hyundai, které bývají v provedení černo-bílo-stříbrném. Mnoho modelů lehce různých vzhledů zobrazují ty základní meteo údaje, ale jsou vkusným doplňkem každého interiéru. Modely Hyundai WS 2005 a 2033 pak zobrazují také ukazatel optimálního prostředí, tzv. comfort index.

Meteostanice HyundaiJako stylový dárek pro milovníky barev nabízí Hyundai barevné meteostanice WSC 2909 s ukazatelem optimálního prostředí. Z pěti barevných variant jistě vyberete tu pravou, která rozzáří váš byt.

Meteostanice jsou velmi dobrým a praktickým pomocníkem a také velmi zajímavým a elegantním domácím doplňkem. Zastávají funkci hodin i teploměru, ale tak nejdůležitější je předpověď počasí a ukazování vývoje tlaku i teploty na nejbližší období. I proto jsou stále více oblíbené a lidé jimi vybavují své domovy. Vždyť právě období aprílových přeháněk je jak dělané k tomu, abyste jejich funkce vyzkoušeli a po zbytek roku pak mohli využívat jejich neocenitelnou pomoc. Vždyť počasí dokáže být často nevyzpytatelné…

Na meteostanice Hyundai je poskytována prodloužená záruka 40 měsíců. Více informací na www.hyundai-electronics.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !