Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.

10. 09. 2013 | Technika
Školní rok už pomalu klepe na dveře a vy, coby „správní“ rodiče, jistě přemýšlíte, co všechno vašim školákům do dalšího studia koupíte. Kromě klasiky - propisek, sešitů apod. - se nabízí ještě modernější školní pomůcky v podobě tabletů, ultrabooků a čteček. Co ale přesně vybrat? Poradíme!   
 
Dneska máme nejnovější technologie na každém kroku. Moderní pomůcky dokonce pronikají do školství. Brzy budou zápisky psané ručně, do bloku, téměř historickou relikvií. Někdo s tím může nesouhlasit, nicméně se ukazuje, že technické vymoženosti typu tablet výuku obohacují, zlepšují komunikaci a děti především výuka více baví. Dokonce i psychologové sdílejí nadšení z nových technologií ve výuce.

Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.

"Moderní způsoby práce jsou jedině ku prospěchu. Studenty motivují, obohacují procesy učení i vyučování, jsou jednoznačně prospěšné žákům i učitelům. Kopírují současný životní styl - a škola nemůže zaostávat. Problém by nastal, kdyby tyto moderní metody byly využívány nadbytečně, nevhodně apod.,“ vysvětluje PhDr. et PaedDr. Věra Kosíková, Ph.D.

Jaké typy produktů u nás tedy můžete pro své ratolesti zakoupit? Každý produkt je totiž něčím specifický, hodí se díky svým funkcím k různým účelům.

Čtečky elektronických knih

Malé a především lehké zařízení o váze několika desítek gramů – to je čtečka.
Čtečka je ideálním pomocníkem pro všechny, kteří rádi čtou nebo mají povinnost hodně číst – tedy pro studenty. Tento přístroj vám na jedno nabití umožní přečíst několik tisíc stránek textu, jeho kapacita je zároveň tisíce knížek. Vaše děti tím pádem nebudou muset vláčet v baťohu těžké učebnice, stačí jedna malá čtečka. Jejich další výhodou je to, že nemají text podsvícený a díky technologii elektronického inkoustu unavují oči daleko méně než displeje notebooků nebo tabletů.

Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.Tablety

Tablet můžeme označit jako kapesní dotykový počítač. Od klasického notebooku se tedy liší tím, že má dotykovou obrazovku a je mnohem skladnější, vejde se do kabelky. Jeho výhody jsou především ve velikosti, v rychlém vyhledávání informací a v tom, že vydrží dlouho nabitý. Hodí se například na psaní poznámek, čtení textů, vyřizování emailů či využívání interaktivních aplikací.

Ultrabooky

Pokud potřebujete vytvářet delší textové soubory, připravovat často prezentace nebo pravidelně vyřizovat větší množství emailů, bude pro vás lepší volbou než tablet technologicky modernější notebook - ultrabook. Ultrabooky jsou superlehké (max. 1,5 kg), mívají velmi odolná šasí a díky SSD paměti mají ultrarychlý start – z režimu spánku i normálně. Zároveň vydrží celý den bez napájení. Díky jejich vlastnostem je ocení především studenti vyšších ročníků. Jejich ceny začínají na 13 tisících.

Zdroj, foto: Datart


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.:

Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.
Co dětem do školy aneb Vyznejte se v tabletech a spol.
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !