Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hledejte práci co nejpohodlněji a nejjednodušeji

26. 01. 2009 | Technika
Patříte bohužel mezi ty, kterých se dotkla problematika propouštění? Nebo vám právě končí studentská léta a práci teprve hledat začínáte? Ať tak či onak, práci zkrátka hledat musíte, není úniku. Bohatý milenec nebo milenka na obzoru není…

Pravděpodobně se teď necítíte nejlíp a procházíte složitou životní situací, ale zkuste to brát tak, že když něco starého končí, něco hezkého nového může začít. Třeba se vám naskytne příležitost začít dělat něco, o čem jste vždycky snily. Zní to sice jak z pohádky, ale nikdy nevíte. Kde ale nejlepší a nejrychlejší pracovní příležitost najít? Zajisté i vás jako správnou moderní ženu napadlo, že optimální hledání práce je po internetu. Pojďme si ale rozebrat všechny možné varianty hledání práce.
    

Možnosti hledání pracovních nabídek

hledejte práci na internetuZačátek je zřejmě jasný - zaregistrujete se na úřadu práce, abyste si zajistili sociální dávky. Tam zřejmě nějaké pracovní nabídky dostanete, ale skákat z nich radostí do stropu asi nebudete. Hlavně tam nebudete mít někoho, kdo by se vám plně individuálně věnoval. Na jednu pracovnici Úřadu práce připadá dalších několik desítek lidí. To samé v personálních agenturách. Dále je určitě dobré ptát se svých příbuzných, kamarádů a známých, zda neví o nějaké dobré pracovní nabídce. Kontakty jsou vždycky důležité, ale bohužel v této době si prací není moc jistý téměř nikdo. Proto se na tuto možnost moc spoléhat nemůžete. Samozřejmě také vychází rubriky s nabídkou práce v novinách, časopisech, v letácích…To je sice hezké, že tato možnost existuje, ale bohužel se stává, že inzerát není aktuální. Pozice už je třeba obsazena někým, kdo měl kamarády, kteří mu pracovní místo doporučili ještě dřív, než se nabídka dostala do tisku.

Internet - vynález doby

Levnou a rychlou cestou je podívat se na internet a využít moderní trendy při hledání práce. Většina z vás má internet v domácnosti. Proto už první výhodou hledání nového zaměstnání právě zde je ta, že nemusíte nikam chodit, ale můžete si uvařit čaj nebo kávu, k tomu si dát něco dobrého a přitom surfovat po internetu. Když se podíváte na pracovní portály, vidíte, jak stará nabídka práce je. Zároveň jsou veškeré nabídky aktualizovány, jsou čerstvé. Při vyhledávání konkrétního pracovního místa si můžete zadat vlastní požadavky, vaše kritéria, podle kterých se vám vyfiltrují určité pracovní pozice, o které byste mohli mít zájem. Na inzeráty pak můžete obratem zareagovat buď emailem, nebo že zavoláte na telefonní číslo, pokud je tam uvedeno.

Tím ale výhody internetu ještě zdaleka nekončí!
Máte zde další příjemné možnosti. Můžete se zaregistrovat na nějakém pracovním portálu a vytvořit si elektronický životopis podle návodu. Pak je velká šance, že vás osloví konkrétní personalista s nabídkou práce.

Založte si agenta „007“, který vám práci vyhledá za vás.
Další cestou, jež vám hledání práce usnadní, je spuštění vlastního agenta. Agenta si jednoduše založíte do dvou minut. On pak bude prohledávat nabídky práce za vás podle vašich požadavků. Upozornění na konkrétní nabídky vám bude posílat rovnou do vašeho e-mailu. Jen vy se pak rozhodnete, na kterou z nabídek zareagujete. Jedná se o pohodlný způsob, jak mít neustále přehled o nových pracovních pozicích a přitom se nemuset prokousávat stohem nevyhovujících nabídek.

Jak agent funguje a jaké má výhody?

Nejprve se zaregistrujete na pracovním portálu. Následně si ve třech krocích nastavte svého agenta a kritéria pozice (lokalita, výše platu, pozice apod.), kterou vám bude hledat. Jakmile si agenta aktivujete, začnou vám na e-mail zadaný při registraci chodit upozornění na nalezené pozice, které vyhovují vašim požadavkům. Agent hledá práci za vás 24 hodin denně – každou vteřinu, nepřetržitě. Neunikne vám proto žádná zajímavá nabídka práce. Zároveň šetříte čas, nemusíte nabídky prohledávat ručně. Agentů můžete mít až 10. Hledáte-li práci ve více oborech, bude se vám hodit více agentů.


Zdroj: Prace.cz

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děvčata, nevěšejte hlavu. Najděte si práci u domu. Stačíuen trochu trpělivosti a hlavně chtít. Šla jsem do toho a nelituju. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem v té situaci, kdy se na mě podepsala současná krize. Jsem bez práce. Nedokázala jsem si to nikdy představit, pracuji od 18 let, je mi 50 a jsem k ničemu. U nás v práci propouštěli, mladá děvčata, ta se uplatní jinde, ale my starší, nás už nikdo nechce. Jak tahle situace u nás v republice dopadne, lidé, kteří by chtěli pracovat, práci neseženou a ti, co pracovat by měli, ty to nikdo nenaučil. A co s lidmi slušnými, mají byty, děti a půjčky. Né svou vinou teď budou přicházet a své majetky, protože nebudou mít peníze na zaplacení nájmu atd., na které celý život dřely? Co bude??
Obrázek uživatelky
profil
Problematika propouštění se může dotknout každého z nás. Internet je nejmodernější trend při hledání práce. Na serveru práce.cz je určitě dobrá služba založit si agenta 007, který vám pomůže práci vyhledat.Dobrý pomocník, který vyhledává práci nepřetržitě, šetří Vám čas a zajímavé nabídky Vám neuniknou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles