Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavosti

17. 07. 2009 | Technika
Se začátkem prázdnin má řada rodičů spojeno hledání vhodné náplně dvouměsíčního volna svých ratolestí. Hledáte zajímavý tip, kam zamířit na výlet, případně i s dětmi? Vedle klasických výletních cílů, jako jsou hrady a zámky, přibývají v hledáčku cestovatelů další neotřelé cíle – nejrůznější technické zajímavosti.

Nabízejí totiž nejen atraktivní podívanou na unikátní zařízení, ale přinášejí i poučení. Navíc některá tato zařízení leží poblíž vodních ploch či toků a mohou tak rekreantům, výletníkům či cyklistům v těchto oblastech zpestřit jejich letní odpočinek.

A o jaké technické zajímavosti jde? Jsou to jak vodní, jaderné, větrné a další elektrárny, tak moderní a na techniku zaměřená interaktivní muzea s netradičními a zábavnými expozicemi. Tento v zahraničí velice atraktivní trend u nás reprezentuje plzeňské Techmania science centrum. Otevřeno bylo v listopadu loňského roku a hned si u návštěvníků získalo oblibu. Za krátkou dobu fungování toto netradiční muzeum navštívilo téměř 47 tisíc lidí.

Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavostiKdyž se věda stane pro malé i velké zábavou


Na ploše 3 000 m2 najdete v rekonstruované hale plzeňské Škodovky čtyři tématické expozice: Edutorium (60 interaktivních exponátů), MáToHáček (hlavolamy, hříčky a hračky s vědeckou tematikou), Patentováno přírodou (příroda jako inspirace vědy) a Expozice Škoda (historický vývoj Škodových závodů až do současnosti). Interaktivní exponáty přibližují malým i velkým návštěvníkům herní formou určitý matematický či fyzikální princip.

Centrum svou nabídku průběžně obměňuje. V současné době chystá pro malé školáky týdenní letní tábor Léto v Techmanii, na němž si zvídavé děti budou moci vyzkoušet zajímavé fyzikální i chemické pokusy. Děti vytvoří vědecký tým, který důkladně prozkoumá celou expozici. Budou pracovat na zajímavých fyzikálních a chemických pokusech, zapojí se do řešení zapeklitých úkolů. Nebudou chybět ani hry, rébusy a hlavolamy.

Zdroj: Techmania.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavosti:

Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavosti
Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavosti
Klasické turistické cíle hrady a zámky mají konkurenci – návštěvníky lákají i technické zajímavosti
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vždyť je to skvělé. Podpořit zájem, zvídavost a chuť poznávat nové věci již u malých dětí!! Nejen že mne táta učil na garáži, chalupě i doma, jak si poradit. Ale i "Merkur", "Konstrukt" a jiné stavebnice byly skvělé- zábavně jsem se učil co a jak funguje. Co se týče mechaniky - umím toho dost, ale svět PC je pro mne záhadou - nemohu to rozebrat, nevím jak to funguje - prostě do toho nevidím. NELZE TO ROZEBRAT NA SOUČÁSTKY.
Obrázek uživatelky
profil
treba si pozrieť rôzne veci
Obrázek uživatelky
profil
nám sa páči aj klasika
Obrázek uživatelky
profil
Určitě je to lákavá nabídka.
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles