Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správná podložka pod notebook zabrání bolesti zad!

11. 09. 2009 | Technika
Pracujete rádi z pohodlí křesla nebo jste podnikatelé, kteří nedají svůj notebook z ruky? Pak právě pro vás je určena podložka pod notebook. Nejenže se perfektně přizpůsobí vašemu tělu, ale dokáže i zabránit bolesti zad.

Pracujte v pohodlí


Průzkum společnosti Logitech odhalil, že téměř 60 procent lidí, kteří doma pracují s notebookem, jej používají na pohovce, aby mohli být společně s rodinou při brouzdání na Internetu, psaní e-mailů nebo chatování. Dále se tímto průzkumem zjistilo, že 36 procent lidí notebook používá v posteli a 16 procent u něj sedí nebo leží na podlaze. Nicméně 50 procent těchto lidí zmiňuje obavy ohledně tepla, které notebooky vyzařují, a 41 se obává Správná podložka pod notebook zabrání bolesti zad!důsledků špatného držení těla. Někteří lidé používají polštář nebo knihu a snaží se tak vytvořit bariéru pro teplo vydávané notebookem, nicméně taková řešení často spíše teplo zachycují a notebook pak hřeje ještě více.

Sázejte na kvalitu


Na rozdíl od improvizovaných řešení se podložky pod notebook vyznačují několikavrstvou konstrukcí zajišťující odstínění tepla. Spodní vrstva je většinou z prodyšného materiálu (běžně používaného u atletického vybavení) a v kombinaci s komorou pro odvod vzduchu mezi základnou podložky a její horní částí tyto prvky minimalizují možnost prostupu tepla. Některé jsou pak vybaveny i vlastním chlazením (větráčky) a napájeny jsou z USB slotu počítače. Navíc namísto aby notebook ležel na klíně celou plochou, dotýká se těla pouze v několika bodech. To má několik výhod.

Například podložka Logitech Comfort Lapdesk nabízí polstrovanou základnu a díky ní poskytuje pohodlnou a stabilní pozici pro pohodlné používání notebooku a člověk si tak může ponechat nohy uvolněné, místo aby musel držet kolena blízko sebe kvůli vytvoření nosné opory pro notebook. Kromě toho mají horní části podložek neklouzavý lesklý povrch, takže notebook nebude nikam sklouzávat. A to nejdůležitější nakonec: podložka drží notebook zdvihnutý v úhlu cca 12 stupňů a zvyšuje tak pohodlí jak pro šíji, tak i pro nohy. Podložky jsou navíc velice skladné, takže není problém je kdykoliv schovat například pod pohovku nebo postel.

Kde podložku koupit


Podložky lze koupit téměř v každém obchodě s počítači. Cena se pohybuje v řádech stokorun, u lepších modelů může přesáhnout i tisícovku. Při výběru je však potřeba zohlednit nejen cenu, ale také hmotnost a velikost. V současnosti se podložky vyrábí v několika velikostních provedeních, takže není problém jimi podložit jak malý desetipalcový netbook, tak i 17palcový regulérní notebook.

Ale pozor: pokud trpíte nespavostí, pracujte opravdu jen na místě k tomu určeném, nikoli v posteli. Tam byste měli opravdu jen odpočívat a nabírat síly do dalšího dne.

Zdroj: Dobrý spánek.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tá podložka je super vec
Obrázek uživatelky
profil
používám a jsem spokojená-doporučuji všem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrý tip na dárekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano, cokoliv může pomoct při práci je dobré využít.
Já jsem viděla a zkusila tvarovanou podložku pod ruku při používání myši u počítače. Byla to úžasná úleva pro ruku. Teď se musím podívat, kde to prodávají.
Obrázek uživatelky
profil
Všichni, kteří pracujeme s počítači a jsme nuceni u nich sedět po celé dny, bysme potřebovali především správné stoly a židle. Člověk by si potřeboval zacvičit, jenže to nám zaměstnavatel neumožňuje. Já doma sedím na balóně, alespoň se opírám pevně o nohy a nutím se rovnat záda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles