Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyzrajte na aprílové počasí

12. 03. 2016 | Technika
Pokud něco člověk stále ani v nejmenším neovládá, tak je to právě počasí. Je velmi nevyzpytatelné a dokáže nás překvapit v ten nejméně vhodný okamžik. Blíží se duben a jak je známo, v dubnu si z nás aprílové počasí střílí neustále. Ani pohledem z okna neodhadneme, jestli bude pršet nebo ne. Vyzrát na něj ale můžete s pomocí domácí meteostanice. Jediným pohledem zjistíte aktuální počasí a předpověď na daný den.

Kvalitní meteorologická stanice vás bude spolehlivě informovat o kompletní předpovědi počasí. Dokáže měřit aktuální vnější i vnitřní teplotu a vlhkost, ale také tlak. Dnešní meteostanice disponují rovněž pamětí pro datové soubory, zobrazují datum, kalendář, budík a hodiny, které jsou řízeny rádiovým signálem.

meteostaniceJak meteostanice fungují

Meteostanice se skládá z měřících čidel, které posílají naměřené údaje do meteostanice, jenž konkrétní údaje zobrazí na svém displeji. Většina meteostanic umožňuje připojení až tří čidel. Domácí meteostanice jsou ideální na krátkodobé předpovědi v rozmezí několika hodin.
Mezi meteostanicí a čidlem probíhá bezdrátový přenos, proto je důležitá jejich vzdálenost mezi sebou. Vzdálenost čidel a meteostanice by se měla ideálně pohybovat kolem třiceti metrů. Domácí meteostanice může být v dnešní době součástí každého bydlení.

Pokud jste vášnivý amatérský meteorolog, pořiďte si jednu z profesionálních domácích stanic. Ty disponují navíc i větroměrem, který měří rychlost i směr větru a dešťoměrem či rosným bodem. Tyto senzory stačí, spolu s kombinovaným senzorem pro měření venkovní teploty a vlhkosti, nainstalovat na stojan za okno a všechna naměřená data jsou poté bezdrátově přenášena do hlavní jednotky. Odtud je pak můžete díky přiloženému softwaru stáhnout do počítače a můžete si zobrazovat naměřené hodnoty v grafech a sledovat jejich historii.

Zdroj, foto: Kasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !