Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zákaz telefonování!

20. 06. 2011 | Technika
Jsem často rozhořčena nad tím, že některé instituty mají přeškrtnutý symbol mobilního telefonu rovnou na dveřích vstupu. Jedná se o nesmysl, který nemusí nikdo akceptovat. Ještě bych toto dokázala pochopit např. v nemocnici, blízko operačního sálu.
    

Co si však pomyslet, požaduje-li toto po vás zaměstnavatel, pracujete-li třeba v obchodě? - Nic, absolutně neakceptovat. Pokud totiž zaměstnavatel není schopný umožnit zaměstnancům "zavolat si" - třeba i za poplatek, nesmí něco takového vůbec požadovat.
 
Trošku sjednotím a vysvětlím jisté pojmy, z hlediska zaměstnavatelů i dojmy, pokud bych však měla zasahovat svými informacemi až do Ústavy ČR, byli bychom zde hodně dlouho. Každý zaměstnanec má právo na to, aby byl k zastižení. Pokud nevlastní /i v dnešní době/ mobilní telefon, je zaměstnavatel povinen ho s volajícím spojit, přičemž zaměstnavatel může dobu hovoru anulovat z pracovní doby..., tzn., že bude muset dobu hovoru zaměstnanec "napracovat", ovšem ne ve smyslu - telefonovala jste 10 minut, napracujete hodinu! To ne!!!!  Toto platí i pro telefonáty uskutečněné na tel. lince zaměstnavatele, pokud Vám hovor spojí.
   
 Svůj mobilní telefon si mějte klidně u sebe! Třeba s vypnutým zvoněním, to je vaše věc, ale ve většině případů, v případě krádeže - vykradené skříňky - zaměstnavatel ručí do minimální částky, tzn. - třeba jen do pěti tisíc korun. V zimě, až se jen převléknete z kabátu, máte ve skříňce min. tisíc pět set - budete-li úspěšná a kabát koupíte ve slevě... Kde jsou boty..., kabelka..., peněženka..., doklady...  Pak vám jen přednese, že váš mobilní telefon - sice byl drahý, ale není předmětem odpovědnosti za škodu, jelikož jej v práci nesmíte užívat..., ale kde jinde -, doma?
  
Již podruhé zmiňuji, pokud zaměstnavatel není schopný, nebo není v jeho možnostech, abyste byla "v práci" k zastižení, je povinen váš mobil akceptovat. Jednalo by se totiž o omezování osobní svobody, v některých případech možná  i o zneužití tísně.

Byla jsem totiž svědkem toho, kdy nadřízený "sebral" slečně prémie, a to jen proto, že údajně psala SMS..., přičemž tato slečna se dívala do mobilu jen proto, že jí zapípala upomínka, aby vyndala z regálu včas zboží na slevu!!!!

JAKO V POLITICE, ČÍM VÍCE SI TOHO NECHÁME LÍBIT, TÍM VÍCE TOHO PROJDE! NEBUĎTE SPÍCÍ LABUTĚ A JDĚTE DO BOJE...! DO SPRAVEDLIVÉHO BOJE!

Vikitorie – čtenářka
ChytráŽena.cz       



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
u nás v práci vám řeknou když se ti to nelíbí můžeš jít venku čeká 50 dalších
Obrázek uživatelky
profil
v Kauflandu taky mobil nesmím mít u sebe a to ani vypnutej(co kdybych si ho náhodou zapla)nemám čas se ani vysmrkat,natož volat,nebo psát sms.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je fajn, že tady někdo poradí, že si aroganci zaměstnavatelů nemusíme dát líbit. Bohužel u nás na Valašsku je taková nouze o práci, že když už má někdo dobré místo, radši drží hubu a na bezpráví radši neupozorňuje.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles