Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Elišky Haškové Coolidge

23. 11. 2012 | Televizní tipy
13. komnata Elišky Haškové Coolidge odhalí, že se narodila do zámožné rodiny. Dědeček byl bankéřem, prezidentem burzy, měl blízko k prezidentu Masarykovi. Byl také velkým vlastencem. Po příchodu Němců neuprchl ze země a zaplatil za to životem.

Úspěšným bankéřem byl i otec. Rok 1948 a nástup komunistů k moci změnil život jemu i celé rodině. Tatínek pobýval v té době v Americe a rozhodl se tam zůstat. Mamince nezbylo nic jiného, než odejít z rodné země také. Jenže neputovala za Eliščiným otcem, jak očekával, nýbrž odešla do Anglie s mužem, který se pak stal jejím novým manželem. S sebou vzala syna, Eliščina bratra a dceru nechala v internátní škole ve Francii samotnou, dokud nebyly vyřízeny potřebné papíry, aby Eliška mohla odjet do Ameriky za tatínkem.  Vztah s bratrem toto rozdělení navždy zničilo, s matkou se Eliška později setkávala, ale důvody tohoto rozhodnutí si spolu nikdy nevyjasnily.  

13. komnata Elišky Haškové Coolidge13. komnata Elišky Haškové Coolidge pokračuje - Za oceánem tatínek musel začínat od nuly, dceru přesto nechal studovat a ta v roce 1963, v době, kdy ještě diplomacie nebyla ani v USA oborem ženám otevřeným, získala místo v Bílém domě. A zůstala tam postupně s pěti americkými prezidenty. Po čase se vdala - její manžel pocházel z bohaté rodiny, jméno Coolidge mělo v Americe zvuk. Žili si skvěle. Dovolené trávili na Bermudách, za zábavou létali soukromým letadlem. Narodila se jim dcera, která se stala středem Eliščina vesmíru. Idyla však ze dne na den skončila. Manžel ji ani nepřipravil na to, že jsou na pokraji krachu. Najednou neměla nic. Peníze a dokonce ani manžela, který se s ní rozvedl a našel si novou, dostatečně bohatou partnerku.

Po roce 1989 se s tatínkem vrátili do Čech. V Kundraticích, kde měli rodinný zámeček, je lidé moc nadšeně nepřijali.
Měli pocit, že jim vzali práci.

13. komnata Elišky Haškové Coolidge je příběhem ženy, která zažila úspěch i velké pády a dokázala vždy prožívat život naplno. Pořadem 13. komnata Elišky Haškové Coolidge provází Martin Moravec.

Pořad 13. komnata Elišky Haškové Coolidge uvidíte 23.11. 2012 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bylo to velice zajímavé
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík kouknu na to...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles