Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jaroslava Holíka

24. 05. 2013 | Televizní tipy
Legendární hokejista zažil stupně vítězů, výsluní i skandály. Po amputaci dolní končetiny se dokázal s protézou znovu postavit na nohy. Pořad 13. komnata Jaroslava Holíka připravili: A. Vebrová, Z. Burešová, J. Nekvasil a A. Derzsiová.

V letech 1961–1979 působil jako hráč armádního klubu Dukla Jihlava, za níž nastoupil k 602 utkáním a nasbíral 641 kanadských bodů. S legendárním klubem vybojoval sedm titulů mistra republiky. Další čtyři ligová prvenství později přidal jako trenér. Bratr Jiřího Holíka, Mistr světa v roce 1972, jako hlavní kouč přivedl dvakrát po sobě ke světovému titulu reprezentaci do 20 let. Patřil mezi kritiky komunistického režimu. V prosinci 2011 mu kvůli gangréně museli lékaři amputovat nohu pod kolenem. V březnu 2012 převzal v Praze od Českého klubu fair play Hlavní cenu za celoživotní postoj. O Jiřím a Jaroslavovi Holíkových byla napsána kniha - Bráchové. S manželkou Marií mají syna Roberta (bývalý hokejista) a dceru Andreu (hrávala tenis). Jaroslav je tchánem bývalého hokejisty Františka Musila.

Jaroslav HolíkV pořadu 13. komnata Jaroslava Holíka uvidíte, že byly doby, kdy byl hokej pro něj vším. Spolu s bratrem Jiřím tvořili slavný tandem. Na domácím MS 1972 získal zlato, ve stejném roce byl bronzový na olympiádě. Dneska už doma nemá na ty chvíle žádnou památku. Všechny medaile rozdal. V jeho šlépějích se vydal syn Robert, dvojnásobný držitel Stanley Cupu. Za reprezentaci do 20 let hraje i jeho vnuk David Musil. Na něj i další členy rodiny myslí nejvíc. Vždycky měl nálepku „tvrdého chlapa“. Byl tak vychovaný. I bývalí spoluhráči ho obdivovali pro jeho vůli a nezlomnou povahu, dokázal hrát i se zlomeným žebrem.

Možná i proto prožíval skandál, který se kolem něj před deseti lety rozvířil, s obdivuhodným klidem, i když mu hrozilo pět let vězení. Případ byl uzavřen předloni s tím, že nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by nasvědčovaly spáchání trestného činu. Nejtěžší zkouška na něj ale teprve čekala. V prosinci 2011 přišel o část nohy pod kolenem kvůli gangréně. V pořadu 13. komnata Jaroslava Holíka uvidíte, že byl postaven před hotovou věc: buď do tří dnů amputace, nebo do týdne zemře. I přes komplikace prohlásil pár měsíců poté: „Budu bojovat. Nechám si udělat protézu, tak snad aspoň budu chodit!“ I přes jeho odhodlání ho však občas přepadaly černé myšlenky. Vždycky ho vrátila do života rodina. K 70. narozeninám dostal protézu a zkouší opět chodit. Jaké to je, postavit se znovu „na nohy“?

Pořad 13. komnata Jaroslava Holíka se vysílá v premiéře 24.5. 2013 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jaroslava Holíka:

13. komnata Jaroslava Holíka
13. komnata Jaroslava Holíka
13. komnata Jaroslava Holíka
13. komnata Jaroslava Holíka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !