Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Marka Brodského

18. 04. 2014 | Televizní tipy
13. komnata Marka Brodského - Známý herec, výtvarník a hudebník, syn slavného otce, se celý život vyrovnává s přílišnou plachostí a depresemi. Pořad 13. komnata Marka Brodského připravili: M. Šebestová, D. Ployhar a A. Činčerová.

Marek Brodský přišel na svět se slavným příjmením. Prvorozený syn Vlastimila Brodského a tenistky, tanečnice a hudební pedagožky Bíby Brodské vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu na Žižkově. Stal se animátorem, vystudoval animaci i na FAMU. “Animátorství je herectví pro plachý...”, říká se svým typickým humorem. Přesto však ztvárnil několik nezapomenutelných rolí i ve hraném filmu. Poprvé stál před kamerou ve svých dvaadvaceti letech ve filmu Vladimíra Drhy Dneska přišel nový kluk. Hercem však nikdy nechtěl být a nic pro to nedělal. Trpěl hrůzou, aby ho lidé nepodezřívali, že hraje z protekce.

13. komnata Marka BrodskéhoObával se i hrát se svým otcem, kterého si doma moc neužil. Otci bylo devětadvacet let, když se Marek narodil. Maminka otce pro jeho časté “odskoky” přiměla odejít z domu, když bylo Markovi sedm měsíců. Vyrůstal sám s maminkou a otce málokdy vídal. Až když už byl dospělý a po rozvodu, nastěhoval se do bytu vedle otce, měli na sebe čas a povídali si, táta se mu přiznal, že i on trpěl pekelnou trémou.

Třináctou komnatou Marka jsou deprese.
A k tomu extrémní plachost. To se však neshoduje s herectvím. Ze všeho nejvíc chtěl Marek dělat muziku. Dal dohromady kapelu Nahoru po schodišti dolů band a napsal pro ni spoustu písňových textů. Sám hrál na bicí, ale ze studu hrával za plentou. V pořadu 13. komnata Marka Brodského se dozvíte, že později mu členové skupiny odmítli jeho plentu převážet a stavět, tak si zvyknul, ale strachům a depresím neunikl.

Už nehraje ve filmu ani v kapele. Teď občas maluje, byť jsou jeho obrazy obvykle pochmurné. Z druhého manželství má dceru Barboru, která ho v roce 2012 učinila dědečkem. V pořadu 13. komnata Marka Brodského se dozvíte, že vnuk Albert mu možná poskytne šanci na veselejší myšlenky.

Pořad 13. komnata Marka Brodského můžete sledovat 18.4. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: David Ployhar


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Marka Brodského:

13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
13. komnata Marka Brodského
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !