Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Vlastiny Svátkové

30. 09. 2016 | Televizní tipy
Úspěšná herečka se léta trápila mentální bulimií a sebezničujícím hladověním. Pořad 13. komnata Vlastiny Svátkové připravili: B. Kubíková, J. Nekvasil a Z. Zemanová.
 
Herečka Vlastina Svátková se zatím nejvýrazněji projevila rolí manželky titulního hrdiny z úspěšných filmů Ganster Ka a Ganster Ka: Afričan. Představitelka této hlavní ženské role se narodila Slovence a Moravákovi, a ačkoli chtěla být odmala herečkou, herectví nevystudovala, absolvovala studium masmediální komunikace a pedagogiky, pracovala jako redaktorka v lifestylových magazínech a stala se jednou z nejúspěšnějších blogerek na Slovensku. K herectví se dostala přes reklamy a první větší příležitosti před kamerou dostala v seriálu Pojišťovna štěstí a v Bondovce Casino Royale. Diváci ji mohli vidět i v seriálu První republika.

13. komnata Vlastiny SvátkovéV pořadu 13. komnata Vlastiny Svátkové se dozvíte, že dnes má za sebou přes dvacet rolí, ale málokdo tuší, že popularitě předcházela tvrdá životní zkušenost: trpěla poruchou příjmu potravy, konkrétně mentální bulimií. V šestnácti ji k hladovění a hubnutí přiměla poznámka jejího tehdejšího přítele, který se vyjádřil, že má velký zadek. A protože rodiče ve Vlastině vypěstovali přesvědčení, že musí být ve všem nejlepší, přibrala si k výbornému školnímu prospěchu, hraní na klavír, hodinám zpěvu a kreslení i bezproblémovému chování ještě péči o vzhled. Cvičila a držela diety, jenže občas hladovět nevydržela a podlehla nutkavé touze přejíst se.

A co snědla, to pak muselo ven, protože měla černé svědomí, že přibere a nebude se nikomu líbit. Z kolotoče cvičení, diet a záchvatů žravosti ji kromě přečtené literatury nakonec zachránilo až těhotenství před osmi lety: tehdy si řekla, že v jiném stavu okolí nebude negativně komentovat její zakulacující se postavu, a přijala ženské křivky. Při pohledu na krásnou ženu, absolventku dvou vysokých škol a maminku dvou malých dětí zní informace, že celá léta trpěla závažnou poruchou příjmu potravy, neuvěřitelně, ale právě to dokazuje, že poruchy příjmu potravy se netýkají jen naivek, které nezajímá nic jiného než jejich tělo. Vlastina sama v pořadu 13. komnata Vlastiny Svátkové říká, že se naučila mít se ráda, a to takovou, jaká je. Dnes patří k ženám, které nesnášejí retuše na fotografiích. A navázala spolupráci s neziskovou organizací Anabell, která pomáhá převážně dívkám a mladým ženám, jež bojují s poruchami příjmu potravy.

Pořad 13. komnata Vlastiny Svátkové můžete sledovat 30. 9. 2016 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj. foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Vlastiny Svátkové:

13. komnata Vlastiny Svátkové
13. komnata Vlastiny Svátkové
13. komnata Vlastiny Svátkové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !