Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ach, ty vraždy! - Vražda poštovní doručovatelky

21. 11. 2010 | Televizní tipy

Ach, ty vraždy! (5/5)

Vražda poštovní doručovatelky

Závěrečný příběh ze série detektivních filmů scenáristy a režiséra Zdeňka Zelenky začíná smrtí nejlepší kamarádky doktorky Kalendové, která se rozhodne její záhadnou vraždu objasnit. Netuší ovšem, že se sama málem stane obětí zločinu, že její život na poslední chvíli zachrání do té doby smůlou pronásledovaný vnuk Kamil. Zcela samostatné vyřešení případu kriminalistovi Kamilovi tak poprvé přinese uznání nejen policejního rady.

J.F.

Závěrečný příběh z cyklu Ach, ty vraždy! začíná přízračnou scénou, kde zkolabuje stará žena, která si předtím vyzvedla milionovou výhru. Následující epizoda se odehrává v ochotnickém divadle, kde probíhá oslava narozenin. Oslavenkyní je dlouholetá kamarádka a herecká kolegyně bývalé advokátky Kalendové (Jiřina Bohdalová), pošťačka Anna Vorlová (Alena Procházková). Právě tato žena je však druhý den nalezena mrtvá v kontejneru. Ve vilové čtvrti, kde roznášela poštu, se rozeběhne pátrání po pachateli.

Květa Kalendová se do něj tentokrát zapojí v převleku za poštovní doručovatelku. Při hovorech s místními usedlíky zjistí, že ve čtvrti došlo k několika loupežím a že kdosi tu působí jako tipař zlodějské bandy. Kolují dokonce fámy, že s vykrádáním domů byla spjata právě zabitá pošťačka... Paralelně probíhá vyšetřování policie a po pachatelích vraždy i loupeží soukromě pátrá i hrdinčin vnuk Kamil (Václav Jílek). Všetečný mladík se seznámí s půvabnou mladou ženou (Barbora Seidlová), jež mu dává najevo své sympatie.

 Drama, které podle vlastního scénáře režíroval Zdeněk Zelenka, přerůstá v hitchcockovsky laděný thriller. Jeho klíčové scény se odehrávají ve sklepě domu, kde žije v podnájmu nerudný hodinář (Jiří Plachý)… V dramatickém finále se v drobné roličce stomatologa objeví skutečný zubař Michael Bufka (ten pro protagonistku vytvářel protézy, jež v některých předchozích příbězích tvořily součást jejích převleků). V rekonstrukci kauzy opět figuruje policejní rada Drtina (František Němec), který vede závěrečný výslech. Příběh o banalitě zla zpestřuje obsazení vedlejších postav. Sousedky zmizelé důchodkyně Mourkové zosobnily Dana Syslová, Libuše Švormová a Naďa Konvalinková.

Vysílání: 21.11., 20.05 hod., ČT1

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Příjemný seriál,pro celou rodinu.Dobrý na odreagování a trochu pro zamyšléní,kdo co udělal a zavinil.Nám se líbil.Pozitivum bylo i v počtu dílech.
Obrázek uživatelky
profil
víc než jen dobré
Obrázek uživatelky
profil
Dívala jsem se a bylo to dobré.Paní bohdalová je opravdu dobrá.
Obrázek uživatelky
profil
Brala bych ještě pár dalších dílů. Krásný "seriál", super obsazení, moc povedené. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to ale nejsou komedie. Každý díl je trochu jinak laděný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles