Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alma - film o štěněti, které změnilo životy dvou dospělých lidí

13. 05. 2011 | Televizní tipy
Televizní film Alma o štěněti, které změnilo životy dvou dospělých lidí. Film natočilo brněnské studio České televize a v premiéře ho vysílá ČT1 v neděli 12. června 2011.  

Hlavní role ve filmu Alma svěřila režisérka Olga Dabrowská Tereze Nvotové a Pavlu Řezníčkovi, dále hrají Libuše Balounová, Alois Švehlík, Nela Boudová a další.

Film Alma vypráví příběh podnikatele, který poté, co zkrachuje, odchází z města za svým otcem na vesnici. Otec je cvičitelem slepeckých psů, a právě u něj se setkává se štěnětem Almou. Studentka klavíru Marie přichází o zrak, pořizuje si psího pomocníka, a tak se setkává s Almou i ona. Pes pak propojí životy obou těchto lidí, kteří něco ztratili (zrak nebo podnikatelský úspěch) a záhy dostávají šanci něco jiného najít.

Almu hrají dvě fenky labradorského retrívra: Betty a Ira. A to proto, že podle scénáře pes během natáčení zestárne asi o rok. Betty i Ira jsou vodicí psi před dokončením výcviku.

Tvůrci a herci filmu Alma

Scénář filmu Alma: Irena Pavlová
Dramaturgie: Jiří Šimáček
Produkce: Alexandra Burianová
Kamera: Tomáš Kobolka
Režie filmu Alma: Olga Dabrowská - Kuličky (2007), autorsky se podílela například na filmech Knoflíkáři (1997) a Samotáři (2000).

Ve filmu Alma hrají:
Tereza Nvotová, Pavel Řezníček, Libuše Balounová, Alois Švehlík, Dita Kaplanová, Jan Mazák, Petr Halberstadt, Tereza Šefrnová, Radim Fiala, Nela Boudová a další. Velmi výraznou roli ve filmu hraje vodící pes Alma.


Zdroj: Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný televizní tip.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles