Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anděl - film pro děti z celé Evropy

28. 01. 2011 | Televizní tipy
Evropské televize veřejné služby si vyměňují dětské pořady. Česká televize pro tento projekt připravuje v režii Karla Janáka film Anděl s Pavlem Křížem v hlavní roli. Díky tomu ČT získá z evropských zemí kvalitní pořady pro své nejmenší diváky.

The EBU Children's Drama Series je výměnná akce v rámci Evropská vysílací unie (EBU), která probíhá již více než dvacet let. Jejím smyslem je každoroční produkce kvalitních, originálních příběhů pro děti v cílové skupině šest až devět let. Výměna je založena na principu „udělej jeden, vezmi si všechny“. Každý účastník výměny proto získává zdarma vysílací práva na všechny ostatní filmy. V posledních letech se prohloubila spolupráce i s ABU (Asijská vysílací unie) a diváci tak mají možnost zhlédnout filmy například z Hongkongu, Číny nebo Japonska.

ceska-televize-andel-pavel-krizPro letošní ročník připravuje Česká televize film Anděl – příběh devítiletého Huga, kterého jednoho dne opustí jeho strážný anděl. Hugo je totiž velký uličník a ani ho nenapadne, aby na sebe dával pozor. Spoléhá na to, že jemu se nic nemůže stát. Samozřejmě netuší, že je to jeho strážný anděl, který ho ochraňuje před každým nebezpečím a sám při tom věčném zachraňování každou chvíli přijde k úhoně. Při jedné zvlášť nebezpečné hře, kdy anděl opět zasahuje a poraní si křídlo, mu dojde, že už toho má dost. Huga opustí, ale ten nejprve vůbec nechápe, co se vlastně stalo. Brzy ale zjistí, že bez strážného anděla je úplně nemožný. Má jen jednu šanci – anděla najít a přimět k návratu. To je ovšem úkol daleko těžší, než by se mohlo zdát.

V roli anděla diváci uvidí Pavla Kříže, který se v době natáčení probojoval do finále StarDance a musel skloubit náročné tréninky s prací v extrémně mrazivých zasněžených exteriérech. Malého Huga hraje Matěj Převrátil. Autorem scénáře a režisérem filmu je Karel Janák, dramaturgyní Barbara Johnsonová. Kamera Martin Preiss, architekt Pavel Ramplé, návrhy kostýmů Michaela Hořejší, hudba Ondřej Brzobohatý. V současnosti probíhají dokončovací práce, film bude poprvé prezentován na výročním zasedání EBU ve švýcarském Lucernu v květnu 2011. Přesné datum uvedení ve vysílání České televize ještě není stanoveno.

Filmy z projektu The EBU Children's Drama Series mají společné téma, natolik obecné, aby spíše inspirovalo, než omezovalo – vloni to bylo například Pokušení, letos Ztráta. Projekt si klade za úkol představit dětského hrdinu v jeho typickém prostředí. Zápletka musí být jasná, originální a měla by vycházet vstříc dětské fantazii a touze po dobrodružství. Příběhy by měly být prezentovány především vizuální složkou, s minimem dialogů. Garantem kvality ze strany EBU je výkonný producent celé série, který se aktivně účastní celého procesu vzniku filmu. ČT se této výměny účastní již řadu let a její filmy patří mezi nejúspěšnější a nejvýše ceněné. Za všechny jmenujme například Past na Ježíška.

Zdroj: Česká televize

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
aspoň že čosi pohodové
Obrázek uživatelky
profil
Námět je to pěkný, ale nějak si Pavla Kříže poté, co hrál proradného Albrechta z Krvenos, neumím jako anděla představit.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles