Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe 17.9. 2012

17. 09. 2012 | Televizní tipy
Další díl pořadu Ano, šéfe! vysílaný 17.9. 2012 nás přenese do hotelu Květnice v Tišnově. Na Moravě, v Tišnově kus od Brna, stojí na úpatí příkrého náměstí rohový hotel Květnice. Žádný z růže květ to není, ale bizarní květinovou výzdobu najdete v restauraci, která si uchovala vzhled socialistického skanzenu z konce osmdesátých let.

I podle světel, podhledů, nábytku a dekoru se tady zastavil čas. „Jestli to jídlo bude tak zábavný, jako je ten interiér, tak se budem plácat do stehen ještě dva dny,“ trochu zoufale se směje šéf, když se rozhlíží po lokále. Proč si pan Staněk vlastně pozval Zdeňka Pohlreicha? „Já vás nepozval, to byla moje dcera,“ tvrdí.

Ano šéfe 17.9. 2012A studentka žurnalistiky to přiznává. Chtěla tatínkovi pomoct, nebo ho dorazit? A proč se v restauraci zjeví kuchař Láďa z brněnské Bohémy, který v pořadu už kdysi dostal víc než jen „pět minut slávy“? Jak to na druhé misi probíhalo a zda do Tišnova šéf přivane čerstvý vítr a možná i nějakou tu hvězdičku, uvidíte v dalším premiérovém dílu v pondělí 17. září ve 21.30 na Prima family.

Ano, šéfe! -  17.9. 2012:

Zdeněk Pohlreich si po první cvičné ochutnávce „spíš než v restauraci připadá jako na závodech v lukostřelbě“ – na talíři se totiž skví jeden terč vedle druhého. Volské oko korunuje bramborák, je to jako dort pejska a kočičky, na kterém je vše, co máme rádi – a přesolené. I jídlo koresponduje s interiérem podniku. Kdo to má všechno na svědomí? Pan Staněk, šéf a provozovatel Květnice, původně číšník. A proč sám vaří, když to moc neumí? „Budu v kuchyni tak dlouho, než najdu někoho, kdo to bude dělat lépe než devadesát procent Tišnova,“ říká.

O Tišnově se všichni vyjadřují s despektem: pro Tišnov je snad všechno dobré, v Tišnově nic nejde. Opravdu? Bývalá provozní, manželka pana Staňka, je ztracená uvnitř hotelu, nezajímá ji, jaká je ve městě konkurence, neví, jakou má zdejší pohostinství úroveň. Dcera, která šéfovu návštěvu iniciovala, se už ale na rodičovskou bezradnost nemohla dívat. I pan Staněk stojí o změnu, ale tím, že bude zadarmo rozdávat vodu se šťávou, s tím nepohne. Šéf se obrní trpělivostí a po kole otázek konečně uslyší, co Staňkovi chtějí: moderní gastronomii s bylinkami a čerstvými surovinami.

Ale moderní sexy kuchyně v nemoderní restauraci? Zdeněk Pohlreich proto rozdělí úkoly: Majitel bude přemítat, co s tím prehistorickým interiérem udělat, zatímco on bude přemýšlet jak vdechnout Květnici svěží vítr. „Ten hnusnej, bolševickej skanzen byste měli proměnit na místo, kde se lidi budou cítit dobře. Najděte si člověka, který bude vařit, a vy ho necháte dělat jeho práci,“ zní jedna z hlavních rad. „Nikde to není tak chcíplý jako u vás, tak s tím něco udělejte!“ Šéf si udělá průzkum v terénu. Proč chodí číšníci z Květnice na oběd ke konkurenci? Kromě faktu, že se v hotelu špatně vaří, stěžují si i na lidský faktor – se Staňkem prý nikdo nevydrží.

Zátěžový den v Ano, šéfe! vysílaném 17.9. 2012 způsobí naprostý chaos

Ano šéfe 17.9. 2012Jak proběhne zátěžový den? Zákon schválnosti zafunguje a v kuchyni se rozbije gril. Všichni lítají a dělají tu samou práci. „Oni dva na těch třech pánvičkách, pětašedesát židlí venku, to nevychází,“ pozoruje tu bezradnost šéf. A aby nebyl jen zlomyslný, přiloží ruku k dílu a napraví jednu reklamaci k hostově spokojenosti.

Zákazníci čekají přes hodinu na jídlo, které jim nakonec ani moc nechutná, dvě dívky reklamují další objednávku. Servírka zuří, losos se vrací do kuchyně podruhé a pan Staněk vysvětluje, ale nějak se prořekne: Je rozmrazený losos čerstvý? „Zátěžák“ je fiasko a Zdeněk má dojem, že Staňkovi chybí energie: „Vy máte takovej moravskej defenzivní přístup. Za všechno může někdo jiný a okolnosti. Mně tohle hrozně vadí,“ hudruje šéf.

Vytrhne to Láďa z Brna? Uvidíte 17.9. 2012 v Ano, šéfe!


Dali jsme si inzerát a přihlásila se nám ikona brněnské gastronomie, kuchař Láďa z Bohémy,“ představuje hlavní atrakci této epizody s radostí šéf. „Už tady kdysi byl, dokonce to tady se Slávkem před lety otevíral,“ dozvíme se od někdejšího kuchaře z Květnice a z Bohémy. Každý z nich měl prý jinou představu o menu, podle Slávy Staňka to však bylo spíš o pracovní morálce. Ví, že Láďa umí vařit, ale prý se až moc rád díval na televizi. „Setřeste tu minulost!“ radí šéf. V kuchyni začnou od píky. Zdejší kuchaři se musejí naučit chuť základních surovin, a jak spolu ladí dohromady.

Nikdo neumí dělat zeleninu ani čerstvé věci. A dcera pana Staňka dá s elánem dohromady partu mladých kamarádů a vysmýčí restauraci. Je tu najednou mnohem víc vzduchu a světla – není to na Květnici až moc hezké? Šéf se nestačí divit, že by pana Staňka podcenil? „Musím říct – a neříká se mi to snadno, že jste mě příjemně překvapili,“ zní z jeho úst pochvala i poklona za to, že Staňkovi neváhali do interiéru nasypat hodně svých peněz. Vydrží s dechem? Změní se k lepšímu nabídka a kvalita jídel pod novým šéfkuchařem? To napoví návrat – jak dopadne? Dostanou v Květnici hvězdičku?

Příště v pořadu Ano, šéfe! uvidíte:

Podnikatel pan Král je majitelem pěkného hotelu Krajka na náměstí ve Vamberku. Každý měsíc prodělává, a proto si přizval své mladé přátele – bratry Hvězdovy, aby provedli audit a nasměrovali podnik na správnou cestou. Ti však nemají s restauračním byznysem sebemenší zkušenosti, a tak se společně rozhodli přivolat toho nejpovolanějšího – Zdeňka Pohlreicha.

Šéf nachází celý podnik a hlavně restauraci v organizačním chaosu. Nikdo nemá představu, jaká by měla jejich restaurace vlastně být. Zatím slouží jako zdroj levných obědů pro zaměstnance továrny pana Krále, to ale nemá budoucnost…

Sledujte pořad Ano, šéfe! hned po Cestách domů v pondělí 17. 9. 2012 ve 21.30 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !