Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe 19.11. 2012

19. 11. 2012 | Televizní tipy
Další díl pořadu Ano, šéfe! s datem 19.11. 2012 nás zavede do hospůdky U klauna v Olšanech. Zdeněk Pohlreich je skoro v cíli své nápravné mise po českých restauracích. Pomalu už bilancuje a užívá si poslední krásné dny babího léta. Jako předposlední zastávku si zvolil atraktivní místo, Drahanskou vrchovinu a farmu Bolka Polívky.

Dostal jsem chuť na Polívku,“ říká v pořadu Ano, šéfe s datem 19.11. 2012 a uvědomuje si, že to může být „velká sranda, ale taky velkej průser“. Na rozdíl od jiných podniků, které prošly pátou řadou, na panství valašského krále nouzi o hosty nemají. Vydávají až 500 i více jídel denně a zvládnou to dvě kuchařky. Hospoda U klauna by ale potřebovala nasměrovat lepším směrem, aby se tu nevařilo to, co všude, aby se tu vařilo smysluplněji a přitažlivěji.

Ano šéfe 19.11. 2012Bolek Polívka právě dokončuje a otevírá svatební altán, „gastronomickou kapličku“ v těsném sousedství své restaurace, a šéfa trochu překvapuje, že této letní kuchyni s udírnou věnuje větší pozornost než tomu „chrámu, té katedrále“, která ho živí. V kuchyni U klauna má hlavní slovo kuchařka Monika, oproti níž mluví Zdeněk Pohlreich slušně a spisovně, navíc si z šéfa nic nedělá, protože tvrdí, že vaří pořád to samý.

Hubatá Monika má o svém kuchařském umění vysoké mínění. Bohém Polívka se nepovažuje za restauratéra, i když si tím splnil svůj sen. „Já nejsem žádný restauratér, já jsem rejdař, majitel té lodi, který musí ohlídat, aby se mu posádka nevzbouřila, a sledovat, kam ta loď pluje.“ Marcela Černá, partnerka Bolka Polívky a matka jeho tří dětí, dohlíží spolu s manažerem a provozním na chod celého ranče, který má ještě hotel, wellness, stáje a výběhy pro zvířata.

Podtónem, který se line natáčením pořadu Ano, šéfe z 19.11. 2012, je otázka, zda se Bolek konečně vysloví a požádá Marcelu o ruku, ještě „než nastane konec světa, nebo až po něm“. Bude dál „kroužit kolem a odkládat, odkládat, odkládat“, nebo se Marcela dostane pod čepec ještě před koncem roku a světa?

I to se dozvědí diváci, když si nenechají ujít další díl pořadu Ano, šéfe s datem 19.11. 2012. Kromě toho je v závěru téhle „dojemně pitomé show“, kdy si i Zdeněk Pohlreich nasadí klaunský nos, aby zapadl, čeká drakiáda. A možná spadne i nějaká ta hvězdička.

Ano, šéfe – 19.11. 2012:

Ač valašský král, bez rozpaků si Bolek a Zdeněk tykají. „Jsou jen tři lidé, kteří si s každým hned tykají: Pohlreich, Bolek Polívka a Jágr,“ vypočítává šéf v Olšanech, kde si na nezájem hostů nemohou stěžovat. „Jaký máš rád jídlo?“ zajímá Zdeňka. „Mám dobrou zprávu, že dnes v půl třetí skončila prohibice,“ odpoví Bolek, kterému u něj v restauraci chutná a považuje se za odborníka na halušky a kyselicu. „Já kdybych to vařil, tak to neudělám líp,“ žertuje Polívka nad polívkou. „Tady se jen nejí, my tady hlavně popíjíme, to je účel hospody,“ říká majitel, který tuto část určitě nezanedbává. Zdeňkovi se ale zdá zdejší valašská kyselica kyselá jako krušec, moc chuti v ní není.

Také si dá candáta, noky s kuřecím masem a po chvíli lituje, že si „nenechal brýle v autě“. Kde má čmelák žihadlo? „Má tady hospodu, která stojí na jeho popularitě, je tady obrovskej provoz a je škoda, že je ta hospoda průměrná, což Bolek určitě není. Zasloužilo by si to určitě větší náboj,“ říká šéf po ochutnávce.

Kuchyně je mizerná jako všude jinde a dějou se tady podnikatelský chyby, ale není to nic neřešitelnýho.“ Šéf také považuje zdejší ceny za zbytečně nízké. „Vařte radši čtyři pořádný jídla než hodně a na hovno,“ myslí si Zdeněk, který by na jídelníček také rád zařadil více regionálních valašských specialit.

Zatouží po sušených houbách, čerstvých klobásách, dobré čočce. I Bolkova partnerka si myslí, že farma má velké rezervy. Krásné místo, Bolek je dobrá značka dobré image. A rezervy jsou v obyčejných věcech. „Já chci jednoduchý jídla: kde máme kolena, kde máme žebírka?

Proč už nepečou výborné valašské korýše? Protože se na to vykašlou, dá to moc práce; ale mohla by to být specialita podniku, uvědomuje si Marcela. „Nám se tady moc líbí – a mít takové zaměstnavatele, jako jsou Bolek Polívka a Marcela Černá, je nejen čest, ale i zábava a pohoda,“ myslí si paní Marcela. Chtěla by, aby se do Olšan naučili jezdit rodiny s dětmi, milenci, důchodci, milovníci přírody a umění. Protože podle ní chce Bolek rozdávat úsměv.

„Hospoda se dělá vepředu mezi lidma“ – říká Zdeněk Pohlreich
v pořadu Ano, šéfe s datem 19.11. 2012:

Provozní je jak yetti: všichni o něm slyšeli, ale nikdo ho zatím neviděl,Ano šéfe 19.11. 2012 říká Zdeněk. Poté, co vyhledá lidi, kteří mají zdejší provoz na starosti, jim klade na srdce, že musejí být víc vidět. Podřízení mají rádi, když je někdo řídí a vědí o tom. O chod celé farmy se stará provozní manažer Zdeněk. Je to zlatý důl? Je, ale mohl by být ještě lepší.

Bolek některé věci nechce řešit, dokonce říká, že se na farmě zbavuje peněz, což se mu povedlo, když se zadlužil. Provozní restaurace je zalezlý v zákulisí a nepůsobí reprezentativně. „Chci, aby se z kancelářský krysy stal manažer restaurace, lidi potřebujou řídit. Hospoda se dělá vepředu mezi lidma. Valit to do nich, to je přece na tom to nejhezčí,“ nabádá šéf provozního, kterého vytáhne dopředu do lokálu a na terasu U klauna.

Farmu čeká akce pouštění draků. „Drakiáda“ je typický zátěžový den, pokud bude hezky, přijede až 1500 lidí. Kromě „osvědčených bomb“, jako jsou langoše a trdelník, se sní bazén polívky, hejna kachniček a spousta jehněčích kolínek, která nechal nakoupit Zdeněk. Šéf je přesvědčený, že restaurace se také neobejde bez „pár kousků slušnýho porcelánu, na kterém se to bude nosit, a bez přátelského servisu.“

Všem je do zpěvu a Bolek Polívka je moc rád, že „ten machr Zdeněk nám může říct, kde děláme chybu, že je tady“. Také je rád, že gnocchi se už nebudou vařit z polotovaru, ale z brambor, a že dojde konečně na valašské speciality a jeho heslo „Dělejte, co umíte. Nenapodobujte Vietnamce, Italy ani Francouze, prostě dělejte, co umíte!“. A jak se po této lekci cítí Monika v kuchyni? Uvidíte v pořadu Ano, šéfe s datem 19.11. 2012!

Sledujte další díl pořadu Ano, šéfe již v pondělí 19.11. 2012
od 21.35 na Prima Family


Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ano šéfe 19.11. 2012:

Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
Ano šéfe 19.11. 2012
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !