Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ať žijí rytíři! – premiéra seriálu pro celou rodinu

8. 01. 2010 | Televizní tipy
Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Nový dobrodružný komediální seriál pro celou rodinu vysílá ČT1 od 8. 1. každý pátek na ČT1 od 20:00 hod. Scénář a režie Karel Janák, autor námětu Boris Krištof.

 

„Honičky, souboje, dobývání tvrze – jsme ve středověku, ale opravdu v tak trochu jiném středověku, kde režisér Karel Janák dokázal připravit pro malé i velké diváky skvělou dávku napětí, humoru a překvapivých nápadů, to vše v naprosto dokonalém provedení!“ uvádí seriál šéfdramaturgyně Centra tvorby pro děti a mládež Kateřina Krejčí.  

 

Královský posel, Zrada, Na útěku, Láska na tvrzi, V pasti, Strašidla na hradbách, V sevření hada – 7dílný příběh plný překvapivých zvratů a intrik, napínavých honiček a soubojů i romantiky, lásky a humoru začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka odjíždí na rozkaz krále bojovat proti Saracénům. Ochranou tvrze pověří svého nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců. A ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo z nich ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused. Pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého... „Na seriálu jsem pracoval tři roky a pracoval jsem na něm hrozně rád. Moc bych si přál, aby se líbil dospělým i dětem, aby si v něm každý našel to, co ho bude bavit, ať už je to dobrodružství, humor nebo láska. Vypravte se s námi do tak trochu jiného středověku a užijte si to!" říká Karel Janák, režisér úspěšného koprodukčního filmu České televize Snowboarďáci i původních pohádkových komedií Škola ve mlejně a Past na Ježíška.

 

Seriál vysílaný v HD kvalitě vznikl v koprodukci České televize a Three Brothers Production. S K. Janákem spolupracovali Martin Preiss (kamera), Barbara Johnsonová (dramaturgyně CTDM ČT), Pavel Ramplé (architekt), Martin Kirov (střih), Ondřej Brzobohatý, Miroslav Chyška (hudba) a další.

 

Kdo je kdo? Martin z Vamberka (David Prachař) je klaďas a taťka jak má být. Albrecht z Krvenos (Pavel Kříž) lstivý padouch schopný všeho, aby získal Martinovu tvrz. Děti Martina: Petr (Danny Mesároš) trochu moc ctižádostivý, ale jinak čestný mladý muž, Tereza (Ivana Korolová) rozhodná a starostlivá dívka, Michal (Štěpán Krtička) zbrklý, ale statečný kluk, Vítek (Jan Komínek) vynálezce a budoucí alchymista a Kateřina (Andrea Žádníková) nebojácná malá slečna. Jana (Tereza Voříšková) je vzdělaná a odvážná schovanka. Adam (Jan Battěk) páže na Albrechtově dvoře, po uši zamilovaný do Terezy. Ruprecht (Matěj Hádek) šéf lupičů a drsňák má za ušima, Varvar (Martin Písařík) trochu tupý zlostník a Ignác (Michal Beran), kterému to sice myslí pomalu, ale přece, jsou loupežníci. Ahmeda (Bjelac Predrag) saracénského lékaře si Martin přivezl z války. Dále hrají Ota Jirák, Otmar Brancuzský, Lenka Krobotová, Michal Gulyáš, Hynek Čermák, Zdenka Žádníková, Milena Dvorská, Patrik Plešinger, Jiří Strach.

 

Zdroj: Česká televize

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taková blbina. Lepší seriál by natočila i slepá kočka.
Obrázek uživatelky
profil
mě zajíma, jaký bude seriál. Byla jsem totiž na tom v kině a moc se mi to líbiloSmajlík. Povedlo se jim, jak nakonec dobro zvítězí nad zlemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles