Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Báječný svět shopaholiků – znáte ho?

16. 04. 2009 | Televizní tipy

Česká premiéra: 16. 4. 2009

Alkoholik nemůže žít bez pití, Workholik bez práce a Shopaholik bez nákupů! Pokud rádi nakupujete, tak je tu film přímo pro Vás – Báječný svět shopaholiků v kinech od 16. dubna!

Rebecca Bloomwood, žijící v obklopení luxusem a stylem současného New Yorku, je dívka, která se ráda baví a doopravdy skvěle umí nakupovat – možná až příliš dobře. Sní o tom, že bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu, ale stále se není schopna dostatečně prosadit – až do chvíle, kdy ironií osudu získá místo fejetonistky ve finančnickém magazínu stejného vydavatelství. Zatímco se jí konečně její sny začínají plnit, musí se ze všech sil neuvěřitelnými způsoby snažit, aby ji její minulost nepřipravila o budoucnost.

Báječný svět shopaholikůO FILMU

Sophie Kinsella se stala se svou knihou Báječný svět shopaholiků a čtyřmi pokračováními celosvětovým fenoménem a získala množství oddaných čtenářů. Každá z knih této série se vyšplhala na přední příčky žebříčku prodejnosti v Americe i v Británii.

Její knižní série upoutala pozornost producenta Jerryho Bruckheimera. "Naše společnost neustále hledá nové nápady," říká Bruckheimer. "Sophie nám v průběhu natáčení filmu pomáhala zajistit, že přerod Rebeccy Bloomwood ze stránek knih na filmové plátno bude co nejvěrnější původní předloze a stylu jejích knih."

"Když se teď podíváte na úvěrovou finanční krizi v USA, kde má každý 27 kreditních karet, je vám jasné, že do kůže Rebeccy Bloomwood se dokáže snadno vžít každý," dodává vedoucí výroby Mike Stenson.

O HERCÍCH

ISLA FISHER (Rebecca Bloomwood)

Isla Fisher byla fanynkou Shopaholiků dlouho předtím, než ji tvůrci filmu s rolí Rebeccy Bloomwood oslovili. "Když jsem pracovala v Londýně, přečetla jsem si všechny díly," vysvětluje. "Lidé říkají, že je to typická dívčí literatura, ale podle mého jde spíš o typickou chytrou literaturu, protože je to doopravdy zábavné."

Báječný svět shopaholikůFisher připouští, že velice dobře chápe posedlost své postavy nakupováním. "Já si potrpím na kabelky a boty," doznává. "Mám tolik bot, že je to až děsivé."

Isla Fisher slavila v nedávné době úspěchy se svou rolí v romantické komedii Určitě, možná. Kromě toho namluvila jednu z postav v úspěšné animované adaptaci Horton.

Fisher je v diváckém povědomí nejvíce zapsána za svůj kritikou velice ceněný výkon v roli vyvolené Vince Vaughna v kasovním trháku Nesvatbovi. Mezi její další filmy patří například Lookout, komedie Pirát silnic nebo Amorův úlet.

HUGH DANCY (Luke Brandon)

Britský herec Hugh Dancy byl obsazen do role Luka Brandona, workoholického šéfredaktora časopisu, kde Rebecca získá místo finanční fejetonistky.

"S Hughem Dancym jsme už v minulosti spolupracovali," říká Bruckheimer. "Ve filmu Černý jestřáb sestřelen hrál medika Schmida a pak si zahrál Galahada v Králi Artušovi. Myslím, že je to skvělý mladý herec, velice pohledný, velmi okouzlující, a myslím, že se z něj stane velká hvězda."

Hugh Dancy se v poslední době objevil například ve filmech Láska podle předlohy, Ten večer s Claire a v nezávislém dramatu Adam, které má letos premiéru na festivalu Sundance.

Báječný svět shopaholikůKRYSTEN RITTER (Suze Cleath-Stuart)

Pro roli Suze Cleath-Stuart, Beckyiny kamarádky a spolubydlící, se dokonale hodila energická vycházející hvězda Krysten Ritter. "Četla jsem první dva díly knihy a překvapilo mě, jak poutavé čtení to bylo," svěřuje se Ritter. "Do postav, které Sophie Kinsella stvořila, jsem se zamilovala. Suze je ta nejlepší kamarádka, jakou si můžete přát. S Becky si dokonale rozumějí a současně sdílejí své vášně. Obě mají moc rády pěkné oblečení a nakupování, ale Suze pochází z vyšších kruhů, takže pro ni nejsou Beckyiny narůstající problémy zpočátku příliš pochopitelné."

Natáčení tohoto filmu bylo pro všechny zúčastněné skvělým zážitkem. Hvězdy i tvůrci byli zejména rádi, že s nimi na natáčení byla přítomna i autorka předlohy Sophie Kinsella. Zastávala úlohu vedoucí výroby, konzultantky a dohlížela na zhmotnění své postavy a na to, aby Rebecca Bloomwood na plátně odpovídala představám, které si o ní miliony jejích fanoušků vytvořili. Když přihlížející veřejnost zjistila, že je přítomna natáčení, reagovala často tak, jako by nešlo o spisovatelku, ale spíše o filmovou hvězdu. Autorka Shopaholiků se tak fanouškům s radostí podepisovala nebo se s nimi fotila.

O filmu Báječný svět shopaholiků

Režie: P. J. Hogan

Stopáž: 104 min.

Hrají: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow,
Kristin Scott Thomas, Leslie Bibb, Fred Armisen, Julie Hagerty, Krysten Ritter, Robert Stanton, Christine Ebersole

Čtěte také: Shopaholik a jeho báječný svět nakupování
Zdroj: FALCON

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bezvadný film, který mě definitivně odradil od impulzivních nákupů. Hned jsem ho 16.4. zkoukla a vřele doporučuji všem, kteří ho ještě neviděli.
Obrázek uživatelky
profil
V neděli jsme na tom byli s přítelem v kině. Bylo to super, moc jsme se nasmáli a přítel se vůbec nenudil. Doporučuju. Knižně vyšlo několik dílů.
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna dnes jsem doma našla knihu o shopaholikách Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek