Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden člověk - 22.-26. díl

3. 11. 2008 | Televizní tipy
Před pár měsíci jsme fanouškům seriálu Byl jednou jeden život slíbili pokračování další série - Byl jednou jeden člověk. Stejně jako nás  provázela skupinka červených krvinek lidským tělem, budeme mít i tentokrát možnost, napříč lidskou historií, poznat, jako to vlastně bylo s „člověkem“.  

22. Díl - Francouzská revoluce

Je rok 1789 a tehdejší král Francie Ludvík XVI. už není schopen vyřešit hlubokou hospodářskou krizi a zadluženost této země. V hlavním městě Paříži panuje velké napětí, všudypřítomný hlad a nespokojenost lidu vyvolávají velkou revoluci. Padla Bastila a konečně jsou zrušena privilegia pro šlechtice a potvrzena práva člověka. Konvent zvolený ve volbách vyhlašuje republiku, ale národ není vůbec jednotný. Panuje vláda teroru a mnoho šlechticů je popraveno. V reakci na probíhající události se však na ulicích ve městě Paříž tančí, ulicemi se promenádují mladé elegantní ženy a pařížští šviháci. V tomto díle také uvidíme vzestup a pád největšího muže Velké francouzské revoluce Robespierra.

Byl jednou jeden člověk23. Díl - Jaro národů

V tomto díle poznáme mnoho známých vynálezů, které ovlivnily budoucí lidské dějiny. Nacházíme se na začátku 19. století a technický pokrok lidí jde rychle dopředu. Uvidíme první lokomotivy a stavbu železnice a také kombajny, které usnadní lidem práci na polích. Evropou se také šíří revoluční vlny, v roce 1861 vzniká samostatná Itálie, dochází ke sjednocení třiceti osmi zemí Německa. Ve Spojených státech zuří občanská válka a v Anglii vládne královna Viktorie. V roce 1869 je také dostavěná železnice, díky které dochází k propojení západní a východní části Ameriky.

24. Díl - Ach, ta zlatá doba

V roce 1894 se koná v Evropě první automobilový závod, ale teprve závod Paříž – Bordeaux – Paříž v roce 1895 se stává skutečným mezníkem doby, kdy vítězí benzín nad párou. V tomto díle poznáme největší lidské objevy a vynálezy: Einstein představuje svoji teorii relativity, Henry Ford první automobily a tehdy dvacetiletý Picasso vystavuje své první obrazy. V Paříži se staví první podzemní dráha. I v Rusku dochází k závažných změnám, k moci nastupuje Lenin, který změní historii. V roce 1914 začíná také první světová válka, ukončena je v roce 1918.

Byl jednou jeden člověk25. Díl - Bláznivá léta

Na konci 19. století se létání konečně stává splněným snem, a to díky bratrům Wrightovým, kterým se to v roce 1903 poprvé povedlo. K největšímu využití letadel dochází bohužel v první světové válce, kdy jsou stroje stále zdokonalovány. V tomto díle také uvidíme, jak se lidé začali bavit, navštěvují filmy Charlieho Chaplina, tančí foxtrot a charleston. V hudbě vládne jazz. Vznikají první kreslené pohádky od Walta Disneyho. Lidé si pořizují do svých domovů nové technické vymoženosti, jako jsou plynový sporák, mlýnek na kávu, rádio, vysavač neboelektrická žehlička.
Prvního září 1939 opět vypukne válka, říkáme jí 2. světová válka. V této válce byly použity první atomové bomby svržené na Japonsko.

26. Díl - Byla jednou jedna země… a zítra?

V posledním díle seriálu vidíme dobu nedávno minulou, současnou, ale i pohled do blízké budoucnosti. Lidé mají doma televizi, pračku, rádio a jiné moderní elektrické spotřebiče. Televize vysílá vypuštění první umělé družice Sputnik 1 na oběžnou dráhu Země. Postupem času uvidíme, jak se města zvětšují a mění a jsou zavaleny velkými hromadami odpadků. Na planetě Zemi mizí příroda: už nejsou stromy, jezera ani potoky. Lidé mají nedostatek jídla a vody a začínají opět válčit. Šéfové vládnoucí budoucnosti proti sobě použijí atomové bomby… jeden výbuch spouští druhý… a pak další a další. Vzniká řetězová reakce. Země je zničena. Přežijí pouze lidé, kteří byli v době výbuchu ve vesmíru. Návrat na planetu Zemi nebude dlouho možný.


„Pokud si vy diváci neuvědomíte dopad našeho chování k přírodě, tato hrozná představa o budoucnosti planety Země se stane pravdou.“ Chovejte se k naší „matičce“ Zemi ekologicky a ochraňujme ji pro další generace, pro naše děti a vnuky.


Čtěte také informace o jednotlivých dílech DVD:

Byl jednou jeden člověk - 1.-4. díl
Byl jednou jeden člověk - 5.-8. díl
Byl jednou jeden člověk - 9.-13. díl
Byl jednou jeden člověk - 14.-17. díl
Byl jednou jeden člověk - 18.-21. díl
Byl jednou jeden člověk - evoluce člověka, jako animovaný seriál




Navštivte také oficiální webové stránky seriálu Byl jednou jeden člověk, na kterých budete mít možnost poznat kouzlo, které vás jistě osloví.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !