Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česká třicítka – 6. díl: Pohádky

4. 04. 2012 | Televizní tipy
Šestý díl pořadu Česká třicítka by si neměli nechat ujít ti, kteří si vždy sedají k televizi, aby zas a znovu sledovali dobrodružství chasníka Honzy nebo mládence Jindřicha, báli se čertů, vodníků i smrťáků, ti, kdo věří na kouzelnou moc oříšků a mají rádi princezny, obzvlášť ty pyšné nebo šíleně smutné.

Martin Dejdar vám tentokrát nabídne třicítku nejoblíbenějších českých pohádek. A vybírali je s ním lidé pro tento úkol velmi povolaní. Režisér oblíbené pohádky Nesmrtelná teta Zdeněk Zelenka, herečka, která předvedla, že i princezny mohou být pěkně zlé – Sabina Laurinová, a představitelka jedné z nejoblíbenějších princezen, která má slabost pro létající ševce – Michaela Kuklová.

Česká třicítka – 6. díl: PohádkyJe snad někdo, kdo by neměl rád pohádky? Kdo by se alespoň někdy nenechal rád unést do světa, v němž dobro i přes všechny překážky nakonec zvítězí a zlo je po zásluze potrestáno? V pohádkovém výběru České třicítky se ocitnete na mnoha zajímavých místech. V zámeckých komnatách i ve zříceninách hradu, v dračích slujích i v šatlavách, v doupatech čarodějnic nebo na břehu jihočeského rybníka. Z vyprávění všech hostů se dozvíte, že natáčení některých pohádek vůbec nebylo pohádkové, ale občas připomínalo spíš akční film.

Věřili byste, že Michaela Kuklová natočila svou nejznámější pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci už před pětadvaceti lety? Na některé situace při natáčení ale nikdy nezapomene. Bohužel. Odnesla si z něj totiž několik zranění. A nikdy v životě prý nedostala takový výprask jako právě při tomto natáčení. Konkrétně ve scéně, kdy ji čarodějnice v podání Heleny Růžičkové bije střevíčkem. Michaela přiznala, že se pak herečky ještě spoustu let poté strašně bála.

Hrůzu někdy pouští nejen herečtí kolegové, ale i režiséři. Sabina Laurinová zavzpomíná na jednoho, který jí dokonce vyhrožoval, že jí nafackuje. Sabina má za sebou princeznovských rolí hodně, ale asi nejvýraznější je sobecká Eufrozína, která přesto, že je zlá, je prý u dětí oblíbená. Sabina je maminkou dvou dcer, které se na pohádky samozřejmě dívají. Herečka prozradí, jaká pohádka u nich vede a kolikrát ji loni o Vánocích viděly.

Režisér Zdeněk Zelenka natočil pohádek víc, ale nejpopulárnější z nich je jednoznačně Nesmrtelná teta. To, že tak rád natáčí pohádky, možná ovlivnil jeho profesor na škole – Bořivoj Zeman, režisér slavné Pyšné princezny. Prý mu poradil pravidlo tří věcí, které nesmějí chybět v žádné pohádce. A Zdeněk Zelenka se je snaží dodržovat. Které to jsou? To se dozvíte v šestém díle pořadu Česká třicítka.

Šestý díl pořadu Česká třicítka uvidíte ve čtvrtek 5. dubna ve 20.00 hodin na Prima family!


Zdroj: Prima

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Česká třicítka – 6. díl: Pohádky:

Česká třicítka – 6. díl: Pohádky
Česká třicítka – 6. díl: Pohádky
Česká třicítka – 6. díl: Pohádky
Česká třicítka – 6. díl: Pohádky
Česká třicítka – 6. díl: Pohádky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !