Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška

13. 11. 2011 | Televizní tipy
Jaroslav Sapík se v dalším dílu pořadu Česko na talíři vrací na rodnou Moravu. Na Blanensku v blízkosti Moravského krasu leží obec Klepačov, kterou proslavili zpěváci Eva a Vašek. Mistr české kuchyně tu za asistence a podpory Daniely Šinkorové v pojízdné kuchyni uvaří další tradiční krajové dobroty, které přijde ochutnat i přes nepřízeň počasí řada místních občanů. A nedorazí s prázdnou!

V neděli v podvečer si nalaďte kulinářský pořad Česko na talíři a rozhodně nezůstanete hladoví. Zvlášť když si s námi podle diváckého receptu připravíte škvarkovou pomazánku! Celou klepačovskou náves provoní hovězí oháňka s pažitkovou omáčkou. Daniela poprvé ochutná morek. Jaroslav Sapík vytvoří z donesených surovin mňamku k vepřovému masu – flambovaná jablka, na nichž nesmí chybět místní slivovička.

Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a VaškaV nové kuchyni u hostitelů Evy a Vaška uvaří kuchař pořadu Česko na talíři hlavní chod – daňčí na smetaně s knedlíkem a brusinkami. Sledovat ho je skutečný kuchařský koncert, jehož výsledek pochválí i Eva, která se až dosud zvěřině spíše vyhýbala. Daniela mezitím sonduje, jak se populární dvojici žije v jejich sídle, kde mají i nahrávací studio, takže vlastně bydlí v práci. A proč se jmenují, jak se jmenují?

Eva, kterou prý nejvíc naučil vařit Vašek, upeče maminčin recept – zapečené kotlety s bramborem na smetaně. Jde o rychlé, ale dobře sladěné jídlo. V pohostinném Klepačově se na kalorie moc nekouká, sešli se tu milovníci národní kuchyně. Uvidíte sami. Nenechte si ujít další díl pořadu o českém vaření Česko na talíři.

Kromě české kuchyně má Eva ráda rakouská jídla, třeba tradiční řízek, který jí přijde k chuti, když se s Vaškem vracejí po delší době například ze Španělska. Z jídel z dětství vzpomíná na bramborák, Vašek zase na koprovou polévku. Jaroslav Sapík také amatérským kuchařům prozradí pár profesionálních tipů a triků, aby jídlo chutnalo co nejlépe, a přitom nedalo tolik práce.

Co si mají diváci připravit na další vaření v přímém přenosu u Petry Černocké?
Matesy, větší jablko, dvě cibule (bílou a červenou), černý pepř, citronovou šťávu z půlky citronu, čerstvě natrhaný kopr, zakysanou smetanu a pečivo. Co uvaříme? Uvidíte v dalším pokračování Česka na talíři, tentokrát z Kytlice!

Česko na talíři u Evy a Vaška již tuto neděli 13. 11. v 18.00 na TV PRIMA!



Zdroj: Prima

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška:

Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
Česko na talíři - v pohostinném Klepačově u Evy a Vaška
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík

Taky bych spíš na Vaškově místě vyběhla denně na hodinku se psem, jen kvůli zdraví. Je fajn být příznivcem dobrého jídla, ale jak už je člověk v letech, měl by ten jídelníček být umírněnější a taky nějaký pohyb...
Obrázek uživatelky
profil
když vidím, jak Vaškovi přetéká panděro přes kalhoty, žádnou škvarkovou pomazánku, žádné smetanové omáčky - a nahrávací studio aspoň 2 km od domova, tedy 4 km ostré chůze každý den...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles