Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český žurnál - Krtek a Lao-C´

9. 12. 2016 | Televizní tipy
Návštěva čínského prezidenta v Praze a českého štábu v Číně jako východisko úvahy o velkých a malých zdech moci. Další díl nové řady cyklu autorských dokumentů o nejzajímavějších společenských fenoménech minulého roku je tu s dílem Český žurnál - Krtek a Lao-C´.
 
Režisér Filip Remunda se v dalším dílu série Český žurnál zamýšlí prostřednictvím současných česko-čínských vztahů nad podobami politické moci v obou zemích. Linie jeho situační úvahy tvoří nedávná pompézní návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga  v Praze a družební cesta předsedy Komunistické strany Čech a Moravy Vojtěcha Filipa na mezinárodní konferenci v Číně.

Český žurnál - Krtek a Lao-C´Tam se Remunda setkává díky pořadu Český žurnál - Krtek a Lao-C´ s loajalitou k režimu v podání pedagoga a studentů bohemistiky anebo zavítá do kadeřnictví, kde se nejen střihá, ale také cvičí a hovoří podle určitého vzoru. Tajné hotelové setkání českého štábu s místní perzekvovanou spisovatelkou pak zpřítomňuje situaci nedodržování lidských práv, což je téma, kterému se i v rámci pobytu čínského prezidenta u nás věnuje český aktivista, jenž svojí činností úspěšně podporuje představitele čínského disentu.

Spolu s ním se stávají aktéry pražské linky filmu účastníci vítacích i protestních demonstrací v souvislosti s čínskou státní návštěvou, mezi nimiž za účasti či přihlížení policie dochází k verbálním i fyzickým střetům. Leitmotivem snímku jsou pak archivní policejní a televizní záběry ze socialistického Československa, které navzdory svému stáří překvapivě zapadají do mocenské choreografie současnosti.

Český žurnál - Krtek a Lao-C´ můžete sledovat 9. 12. 2016 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Český žurnál - Krtek a Lao-C´:

Český žurnál - Krtek a Lao-C´
Český žurnál - Krtek a Lao-C´
Český žurnál - Krtek a Lao-C´
Český žurnál - Krtek a Lao-C´
Český žurnál - Krtek a Lao-C´
Český žurnál - Krtek a Lao-C´
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !