Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český žurnál - Rozezlení

17. 03. 2013 | Televizní tipy
Sledujte nový film z cyklu Český žurnál! Dokument Rozezlení vydává svědectví o tom, jak se idealističtí umělci a konzervativní obyvatelé současných Lidic ocitli ve sporu o způsob uctívání válečné tragédie.

Zkresluje fiktivní audiodrama “Rozeznění Lidic” historii nebo je pokusem o překonání komunisticky propagandistického pojetí památky?

Český žurnál - RozezleníFilm kromě konfliktu kolem audiodramatu zaznamenává i další stěžejní události 70. výročí vypálení Lidic: každoroční tryznu s politickými projevy i vystoupením Anety Langerové, návštěvu německého prezidenta Gaucka, bizarní kulturní programy Památníku Lidice.

Film Český žurnál - Rozezlení se snaží zjistit, jakým způsobem se vzpomínka na lidickou tragedii podílí na konstruování identity národa i jednotlivých postav. Český žurnál – Rozezlení klade otázku, co si vlastně se vzpomínkou počít, jak si ji připomínat a proč.

Film Rozezlení z cyklu dokumentů Český žurnál uvidíte 17.3. 2013 od 20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Český žurnál - Rozezlení:

Český žurnál - Rozezlení
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka