Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesty z dluhů - 2. díl - 11. 8. 2020

11. 08. 2020 | Televizní tipy
Příběhy účastníků docu show Cesty z dluhů jsou různé, ale jedno mají společné. Účastníci všech dílů vědí, že je třeba postavit se na vlastní nohy, zvládnout dluhy a nepropadat se hlouběji do pasti nesplacených úvěrů a nevýhodných půjček. Jenže v běžném životě, bez poradce, se to málokdy podaří. I proto přichází skupina Prima s novým pořadem Cesty z dluhů.

Představí čtyři rodiny, které se souhrou okolností ocitly ve špatné finanční situaci. V každém díle moderátor a finanční poradce Jan Waldhauser radí, jak projít krizí rodinného rozpočtu. Rozdává úkoly, které vedou k lepší finanční gramotnosti, a penalizuje ve chvíli, kdy členové rodiny úkoly nesplní či nemají ani snahu s problémy cokoli dělat. Jak se říká: Peníze hýbou světem…Hýbou ale i vztahy, a tak je cílem pořadu Cesty z dluhů zajistit nejen plné peněženky, ale i spokojenost rodiny.

Cesty z dluhů - 2. díl - 11. 8. 2020Štěpánka (46) a její partner Josef už dlouho bojují s finančními problémy. Zatímco Štěpánka ví, že má opravdu poslední šanci udělat něco pro to, aby svoje finanční neúspěchy nepřenesla na své děti, její partner je zatím v klidu a řešení odkládá. Nedostatek financí omezuje děti v jejich zálibách a je předmětem věčných hádek mezi partnery.

Měsíční příjmy rodiny nepokryjí ani jejich měsíční výdaje a rodina nemá žádné úspory. Splácejí hypotéku za byt a mají velké výdaje za služby operátora. Štěpánce se podařilo přečerpat tzv. chytrou kartu a začaly jí nabíhat úroky. Rodina je podle ní v dluhovém kolotoči, jsou z toho unavení a naštvaní, že sami nedokážou situaci vyřešit.

Přitel Josef kouří a Štěpánce vadí, že to leze do peněz. A zatímco Štěpánka se snaží přispět do rodinného rozpočtu tím, že pravidelně daruje plazmu, partner si ničí zdraví cigaretami, a kvůli tomu třeba právě darovat plazmu nemůže. Hádají se a Štěpánka si myslí, že kdyby pořešili finance, domácí třenice by nebyly.

Má pocit, že ona sama se snaží, a i díky svému vysokoškolskému vzdělání ví, že je potřeba věci řešit. Přítel je podle jejích slov jen vyučený, je rád, že je zaměstnaný, nemá ambice být vedoucím, a nemá tak větší finanční ohodnocení. Přitom by na to podle Štěpánky měl. Brigádu k zaměstnání nemá, protože by to již nezvládl fyzicky ani časově.

Finance rodině chybí na všech frontách. Jejich byt je nedovybavený a Josef a syn spí na matračce. Kvůli tomu, že nemají peníze, se děti musí vzdát některých sportovních aktivit, zálib a třeba i návštěvy aquaparku. Na dovolené byli jen jednou, když vyhráli zájezd díky rozhlasové soutěži. Řeší momentálně i to, kde vzít peníze na zaplacení nových brýlí nebo dceřiných přihlášek na vysokou školu.

Rodina potřebuje finance vyřešit jednou provždy. Chtěli by pomoct narovnat pojistné smlouvy, ukázat cestu k navýšení příjmů, postupně vybudovat nějaký pasivní příjem a finanční rezervy, optimalizovat výdaje, případně pojistné smlouvy, smlouvy s telefonními operátory, dodavateli energií a vymyslet každodenní šetření. Chtějí se naučit šetřit.

Štěpánka má invalidního bratra, který je prozatím v péči tatínka. Ten už má ale svůj věk, a tak bude v budoucnu péče zřejmě na Štěpánce. Bude proto muset najít nějakou práci z domu. Jak tohle celé dopadne a má rodina pod taktovkou Štěpánky šanci na lepší život?

Zvládne Štěpánka s rodinou finanční krizi a najdou s partnerem konečně cestu k sobě? Sledujte pořad Cesty z dluhů 11. 8. 2020 ve 21.30 na Primě!


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !