Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dívka a kouzelník: dva lidé, dva světy

14. 03. 2009 | Televizní tipy

Baladický příběh z doby okupace je působivým zobrazením sblížení dvou naprosto odlišných lidí-mladé položidovky a potulného muzikanta. Během dramatické a riskantní společné cesty českým venkovem se oba učí toleranci, odpovědnosti a nezištné lásce, která je silnější než hrůzy, které je obklopují.   

 

Dívka, položidovka, která se skrývá v podzemí vesnického hostince a cítí se za to být hostinskému zavázaná, se nechá přemluvit potulným kouzelníkem a muzikantem, který tam náhodně vystupuje, aby skrýš opustila a pustila se s ním na cesty.

 

Dívka a kouzelníkJejich cesta se však spíše mění v cestu jednoho k druhému, ke sblížení lidskému i osobnímu, kdy Dívka i Kouzelník objevují nejhlubší smysl takových pojmů a pocitů jako je například tolerance, odpovědnost a láska. A to vše je u autora zasazeno do období protektorátu, do prostředí českého venkova, v němž, jako kdekoliv jinde, nalézáme strach, zbabělost i hrdinství.

 

Během své dramatické a riskantní společné cesty českým venkovem se oba hlavní hrdinové /ale nejen oni/ dozvídají více nejen jeden o druhém, ale především sami o sobě - o hranicích své lidskosti, statečnosti, tolerance a lásky.

 

Jiří Hanibal, autor scénáře, nezapře svoji původní profesi -  filmového režiséra. Jeho text prozrazuje silné filmové vidění a obraznost, vlastnosti, které nejsou u každého scénáře zrovna běžné.  A tento příběh z doby německé okupace je Hanibalem rozvíjen nejen originálně, ale nese v sobě i silný emocionální náboj.

 

Dívka a kouzelníkO filmu Dívka a kouzelník

 

Režie: Juraj Herz

Scénář: Jiří Hannibal

Stopáž: 94 min.

Hrají: Hrají: Veronika Kubařová, Ivan Trojan, Radek Holub, Bára Hrzánová, Veronika  Gajerová, Jakub Šmíd, Zdeněk Maryška a další.

 

Dramaticky laděný příběh Dívka a kouzelník si můžete vychutnat v neděli 15. 3. 2009 od 20. 00 hod na ČT 1.

 

Zdroj: Česká televize

Foto: V. Tachezy

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Film se mi líbil, Ivan Trojan je skvělý herec.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles