Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin míří dlouho očekávaný dokument Auto*Mat Martina Marečka

4. 09. 2009 | Televizní tipy
Inspirující, emotivní a vtipný dokumentární příběh Auto*Mat režiséra Martina Marečka hledá hravým způsobem odpovědi na otázky související s  životem ve městě, civilizací v pohybu  a dobrodružnou cestou ke změně.

Mottem filmu Auto*Mat je slogan „Ráno vstanu a změním svoje město“ vyjadřující rozhodnutí samotného Martina Marečka: „Bydleli jsme v centru Prahy. V bytě jsme kvůli hustému provozu téměř nevětrali. Na protější křižovatce se pravidelně objevovaly barevné fleky a rozbité sklo z nabouraných vozidel. Parkující auta ukousla chodník tak, že vedle sebe neprošli dva lidé. Přemýšlel jsem, že bych o tom natočil film - stačilo by jen vystrčit kameru z okna. Pak mi ale došlo, že natočit jen film nestačí. Netrvalo dlouho a s přáteli jsme vymysleli projekt pro město, které máme rádi. Zrodil se Auto*Mat, provokativní nástroj i obrodná iniciativa za zdravou Prahu.“

Do kin míří dlouho očekávaný dokument Auto*Mat Martina MarečkaJednou z hlavních postav filmu Auto*Mat je pražský primátor Pavel Bém, který se postupně mění z vstřícného partnera a charismatického mediálního mága v politického oponenta. Důležitou roli ve filmu Auto*Mat hraje dokonce i režisérovo auto, upravené na pojízdnou dialogickou nástěnku, která glosuje konkrétní důsledky individuální mobility (podobně jako krabička cigaret varuje před důsledky kouření).

V příběhu Auto*Mat se objevují i další postavy: urbanista, premiér, policisté  (tajní i veřejní), aktivisté, tuningáři, cyklisti, kočárkáři, chodci a další.

Film Auto*Mat, jehož natáčení trvalo šest let, mapuje snahu zlepšit stávající dopravní situaci v hlavním městě. Ovšem režisérovi se daří z osobního a konkrétního příběhu vytvořit obecně platné zamyšlení nad tím, zda se jedinci může podařit změnit svět okolo něj.

Vedle osobní linie vypráví film Auto*Mat příběh zrození a vývoje iniciativy Auto*Mat.  Mezi hlavní cíle této organizace patří podpora pěší, cyklistické a veřejné dopravy pro lepší kvalitu života ve městě. Od demonstrací a poetických happeningů se tato iniciativa postupně mění v organizaci, která spolupracuje s odborníky a nabízí konkrétní řešení, která jsou běžná v kultivovaných metropolích celého světa.

Auto*Mat je stylově různorodý film, kombinující žánr dokumentu, animace, hudebního klipu a home videa; dokumentární urban story v pohybu vypráví o ulicích plných kol, falešných slibech politiků i o smrti, především ale přináší naději.

Slavnostní premiéra se uskuteční v pondělí 21. září 2009 v pražském kině Světozor, do běžné distribuce se film dostane ve čtvrtek 24. září.

Auto*Mat, 90 minut
námět, scénář, režie, hudba Martin Mareček
producent Vratislav Šlajer
kamera Vít Klusák, Jiří Málek, Martin Mareček
střih Jana Vlčková, Martin Mareček
hudba Tereza Marečková, Ondřej Anděra
zvuk Michal Gábor, Ondřej Ježek, Viktor Ekrt

Zdroj: Automatfilm.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Do kin míří dlouho očekávaný dokument Auto*Mat Martina Marečka:

Do kin míří dlouho očekávaný dokument Auto*Mat Martina Marečka
Do kin míří dlouho očekávaný dokument Auto*Mat Martina Marečka
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !