Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrodružný a magický film Modrý tygr

26. 12. 2013 | Televizní tipy
Dobrodružný a magický film Modrý tygr pro všechny děti, rodiče i jejich zvířata. Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT. Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Nyní i diváci České televize mohou zhodnotit, jak dopadlo natáčení s živým tygrem v hlavní roli, a to uprostřed pražských ulic - i když samozřejmě jeho modrá barva je výsledkem filmové postprodukce.

Hlavním bodem všeho dění ve filmu Modrý tygr je tajemná, sešlá, ale stále kouzelná botanická zahrada, schovaná uprostřed velkoměsta. Dva kamarádi, Johanka a Matyáš (hrají je Linda Votrubová a Jakub Wunsch), zde žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla.

Dobrodružný a magický film Modrý tygrKdyž se ambiciózní a všeho schopný starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou, chladnou a sterilní čtvrť, znenadání se přímo uprostřed města objeví tajemný modrý tygr. Ten se spolu s dětmi vydá na magickou a dobrodružnou cestu záchrany jejich jedinečného světa.

Ve filmu Modrý tygr dále hrají německý herec Daniel Drewes, Anna Polívková, Libuše Havelková, Jan Vondráček nebo Hynek Čermák. Film je adaptací oceňované stejnojmenné dětské knížky Terezy a Juraje Horváthových a vznikl jako režijní debut Petra Oukropce, producenta filmů Návrat idiota nebo Děti noci - pod režijní supervizí Bohdana Slámy.

Ambicí tvůrců bylo vědomě svým filmem Modrý tygr navázat na tradici českých, citlivě natočených a všemi milovaných filmů pro děti, jako byly Nefňukej, veverko!, Páni kluci nebo Lucie, postrach ulice.

Do českých kin byl film Modrý tygr uveden 23. února 2012. Film Modrý tygr byl s úspěchem promítán na mnoha zahraničních a domácích festivalech, kde získal i řadu ocenění – např. Cenu diváků na Mezinárodním festivalu dětských filmů v norském Kristiansandu, Hlavní cenu z mezinárodního festivalu dětských filmů Kinodiseea v Bukurešti, Cenu města Zlína na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež a další.

V pořadu film Modrý tygr hrají: L. Votrubová, J. Wunsch, B. Hrzánová, J. Hartl, D. Drewes, L. Vychodilová, A. Polívková, J. Vondráček, H. Čermák a další. Scénář T. Horváthová a P. Oukropec. Kamera K. Fuxjäger.

Film Modrý tygr můžete sledovat 26.12. 2013 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dobrodružný a magický film Modrý tygr:

Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
Dobrodružný a magický film Modrý tygr
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
film jsem viděla a moc se mi líbilSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles