Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokument Domeček z karet na České televizi

25. 09. 2014 | Televizní tipy
Od neděle, 7. září v 17.50 hod. na ČT2 začala Česká televize vysílat nový šestidílný docusoap Domeček z karet o dětech, které přerůstají své rodiče a o rodičovské lásce, která překoná všechny nesnáze.

Šestidílný dokumentární seriál Domeček z karet od České televize přibližuje každodenní život v azylovém domově, který poskytuje zázemí pro svobodné maminky mající zpravidla nějaký mentální hendikep.  Maminky tu žijí se svými dětmi, u nichž se ale mnohdy žádné znevýhodnění neprojevuje. Vznikají tu proto paradoxní situace, kdy děti svého rodiče přerůstají, a to už v útlém věku. S postupujícím časem se nůžky mezi maminkami a jejich dětmi rozevírají stále více – zatímco matky zůstávají závislé na azylové péči Domečku, u jejich potomků je zřetelná sílící potřeba se osamostatnit a jiřetínskou oázu opustit.

Na severní straně Lužických hor leží obec Jiřetín pod Jedlovou. Stojí tu dům, v němž nalézají azyl opuštěné maminky s dětmi. Domeček z karet vypráví příběh tří dívek, které se Dokument Domeček z karet na České televizipřibližují okamžiku, kdy by měly domov opustit a vydat se na vlastní cestu životem. Během několika měsíců sledujeme Věrku, Martinu a Šárku, jak se dokáží vyrovnat se znevýhodněním, které jim dětství prožité v nezvykle chráněném prostředí, připravilo.

„Naším úkolem je naučit je vytvořit tomu dítěti rodinu, to je někdy těžké. Ony třeba ví, že jim mají dát najíst, obléct je, ale víc si s tím už nevědí rady, protože je taky nikdo nikdy neměl rád,“ říká sociální pracovnice Domečku.

Seriál Domeček z karet od České televize v rozmezí jednoho školního roku sleduje příběh tří dívek: třináctileté Věrky, šestnáctileté Šárky a téměř osmnáctileté Martiny. Ale kromě těchto tří se tu objevuje i řada dalších postav a situací – obyvatelé a personál Domečku a lidé z Jiřetína i okolního Šluknovska…

V Domečku z karet od České televize jsme svědky nejrůznějších situací, jako je svatba, Vánoce, příchod nového obyvatele do Domečku či stěhování jiného pryč a během šesti částí seriálu tak nejenže poznáme každodenní život v tomto nejsevernějším výběžku naší republiky, ale budeme také svědky napínavého zápasu, v němž se bojuje o schopnost našich tří protagonistek překonat omezení, jež jim roky života v azylovém zařízení připravily.

Dokument Domeček z karet na České televizi1. díl seriálu Domeček z karet od České televize (neděle 7. září ČT2, 17:50)

Během několika měsíců sledujeme Věrku, Martinu a Šárku, jak se pokoušejí vyrovnat se znevýhodněním, které jim dětství prožité v nezvykle chráněném prostředí připravilo. Všechny tři dívky se právě vydávají vstříc životu venku, mimo Domeček. Ovšem každá po svém. Věrka sportovně, Šárka s písničkou na rtech a Martina, bohužel, trochu klopýtavě. V průběhu roku se seznámíme i s dalšími obyvateli Jiřetínského azylu – s rodinou Tvarůžkových, kteří tady oslavili historicky první svatbu. S paní Sztojkovou, napravenou kriminálnicí, jež se pokouší přesvědčit stát, aby jí vrátil do opatrování druhé dítě. A v neposlední řadě i s paní Venturovou, ředitelku Domečku, která se ze všech sil snaží, aby tady všichni nalezli skutečný domov.

2. díl seriálu Domeček z karet od České televize (neděle 14. 9. ČT2, 17:50)

Prázdniny skončily, děti vyrazily z Domečku zase do školy. Jiřetín pod Jedlovou leží až u hranic, na okraji Šluknovského výběžku. Není tu práce, všechny cesty tady končí a chybí naděje na lepší budoucnost. Naše tři hrdinky proto studují a pokoušejí se tak vymanit z uzavřeného společenství azylového domu. Jejich maminky jim při tom sekundují podle svých možností, ale některé z nich se o sebe nedokážou postarat pořádně ani samy a tak se tady mnohdy role obracejí a dcery musí pomáhat jim. V těchto dnech se navíc do Domečku stěhuje nová obyvatelka, údajně již napravená kriminálnice, paní Sztojková.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dokument Domeček z karet na České televizi:

Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
Dokument Domeček z karet na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !