Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenomén Underground - Andělské vlasy

24. 10. 2014 | Televizní tipy
Dlouhé vlasy se od počátku šedesátých let staly symbolem protestu proti konvencím, na který komunisté reagovali často brutálním způsobem. Nový dokumentární cyklus o lidech, kteří měli odvahu být svobodní i v době nesvobody přináší díl Fenomén Underground - Andělské vlasy.

Dlouhými vlasy vyjadřovali už od počátku šedesátých let mladí lidé nesouhlas se způsobem života svých rodičů a protest proti konvencím. K jistému vystupňování napětí došlo až v roce 1965, a to už zaznamenal i Ústřední výbor KSČ.

Fenomén Underground - Andělské vlasyHned v srpnu roku 1966 vyhlásil ÚV KSČ celostátní kampaň proti "pronikání nevkusu do úpravy účesů u chlapců a mladých mužů", podpořenou akcí Veřejné bezpečnosti s názvem "Vlasatci". Mladé lidi s delšími vlasy policie odchytávala jako zvěř a násilně stříhala. Od počátku sedmdesátých let pevně zakořenila v československém undergroundu.

Nevoli vůči vlasatcům představitelé státní moci vyhrotili v roce 1974, když vyslali několik desítek policistů na koncert do restaurace Amerika v Rudolfově u Českých Budějovic, kde měli hrát Plastic People, DG 307 a další undergroundové kapely, na něž se sjeli jejich vlasatí příznivci z celé republiky. Na třicet lidí tehdy bylo souzeno, vyloučeno ze studií, vyhozeno z práce.

Fenomén Underground - Andělské vlasy můžete sledovat 24. 10. 2014 od 20,20 hodin na ČT art!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fenomén Underground - Andělské vlasy:

Fenomén Underground - Andělské vlasy
Fenomén Underground - Andělské vlasy
Fenomén Underground - Andělské vlasy
Fenomén Underground - Andělské vlasy
Fenomén Underground - Andělské vlasy
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !