Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Strach

26. 08. 2016 | Televizní tipy
Strhující příběh mladičkého Tomáše, který jednou hloupou lží odstartoval ve společnosti nebývalou míru hysterie a rasové nenávisti. Dokáže se pod tlakem vlastního svědomí přiznat? Příběh filmu Strach inspirovaný skutečnou událostí.

Dramatický příběh několika málo dnů je inspirovaný skutečnými událostmi, ke kterým došlo v dubnu 2012 na jihu Moravy. Patnáctiletý chlapec si tehdy vymyslel rasově motivovaný útok Romů, jen aby před matkou skryl vlastní selhání. Události se velmi rychle chytila média a sociální sítě a rozpoutala se na jedné straně kampaň na podporu zraněného hocha, na straně druhé vlna nenávisti proti romskému etniku.

Film StrachSnímek filmu Strach mezinárodně respektovaného tvůrce reklamních a charitativních spotů a několika znělek karlovarského festivalu Martina Krejčího se citlivě soustřeďuje především na otázku svědomí mladého hocha. Film kromě řady jiných cen zvítězil na prestižním LA Short Festu v Los Angeles a díky tomu se dokonce ocitl i v širším okruhu kandidátů na Oscara.

„Ve chvíli, kdy se ČT rozhodla více věnovat krátkým filmům, hledali jsme nějaký projekt, který by tuto koncepci otevřel. Když jsme se dozvěděli, že Martin Krejčí zamýšlí natočit takovýto film, rádi jsme napřeli všechny naše schopnosti a energii, abychom mu pomohli tuto myšlenku uskutečnit,“ řekl kreativní producent Filmového centra České televize Tomáš Baldýnský.

Ve filmu Strach hrají:
A. Mišík, K. Cibulková, J. Boková, R. Jašków, M. Vadas, O. Nosálek, M. Ludvíková a další. Kamera Š. Kučera. Scénář a režie M. Krejčí (Premiéra)

Film Strach můžete sledovat 26. 8. 2016 od 23,10 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Strach:

Film Strach
Film Strach
Film Strach
Film Strach
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !