Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

GEN – Galerie elity národa - Josef Michl

22. 04. 2018 | Televizní tipy
Český chemik, patřící mezi nejcitovanější české vědce ve světě, působící jako profesor na univerzitách v Utahu, Texasu a Coloradu. Režie pořadu GEN – Galerie elity národa - Josef Michl M. Štoll.

Prof. Josef Michl, Ph.D. je světově proslulý chemik českého původu, který patří mezi nejcitovanější vědce a byl opakovaně nominován na Nobelovu cenu za chemii. Působí na University of Colorado, Boulder, ve Spojených státech amerických. Zabývá se fotochemií a nanochemií. Vytváří chemické stavebnice z molekul, zkouší vyvinout materiály pro účinnější solární panely. Je autorem více než 600 vědeckých prací a mnoha patentů. Celých 25 let (1984–2014) byl šéfredaktorem prestižního časopisu Americké chemické společnosti, Chemical Reviews.

GEN – Galerie elity národa - Josef MichlVystudoval Univerzitu Karlovu, jeho školitelem doktorského studia byl prof. Rudolf Zahradník. Dále studoval na University of Houston, University of Austin a University of Utah. Tam po roce 1968 odešel a působil 17 let. Do Boulderu se přesídlil v roce 1991 po krátké zastávce v Austinu. Byl oceněn mj.

Cenou Neuron za přínos světové vědě, věnoval 100 tisíc dolarů Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy na podporu mladých vědců. Je členem Národní akademie věd USA, Mezinárodní akademie kvantově-molekulárních věd, Učené společnosti České republiky a Americké akademie umění a věd.

GEN – Galerie elity národa - Josef Michl můžete sledovat 22. 4. 2018 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku GEN – Galerie elity národa - Josef Michl:

GEN – Galerie elity národa - Josef Michl
GEN – Galerie elity národa - Josef Michl
GEN – Galerie elity národa - Josef Michl
GEN – Galerie elity národa - Josef Michl
GEN – Galerie elity národa - Josef Michl
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !