Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hádej, kdo jsem - Petr Havlíček: Moje klientela se trošku zvrhla

24. 02. 2010 | Televizní tipy

Dalšího VIP hosta pořadu Hádej, kdo jsem! diváci dobře znají jako pravou ruku doktorky Kateřiny Cajthamlové z pořadu Jste to, co jíte. Léta působil zejména jako výživový poradce vrcholových sportovců (např. běžkyně Kateřiny Neumannové, skifaře Václava Chalupy, skokana Jakuba Jandy). Po účasti v populárním pořadu o hubnutí se ale jeho klientela trošku zvrhla, jak sám říká. Nenechte si ujít další díl pořadu Hádej, kdo jsem! ve středu 24. února ve 20.00 na Primě.


Ing. Petr Havlíček je dietolog a v současné době asi mediálně nejpopulárnější nutriční odborník a poradce. Na základě vyšetření klienta, který potřebuje snížit hmotnost, navrhne optimální složení jídelníčku a změnu životního stylu. Do něj samozřejmě zařadí i pohybové aktivity. Petr Havlíček je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, jednu státnici má z potravinářství. Lidé, kteří zatouží po zdraví a optimální váze, toho pro sebe musí hodně udělat.


havlicekTo je někdy pro klienty poměrně tvrdý oříšek, těžko se totiž vzdávají svých hrozných stravovacích návyků, své lenosti,“ říká. Na redukci váhy by se měl člověk předem připravit. Těžší váhy, které se rozhodnou hubnout, mají mnohdy po všemožných dietách již poměrně zdevastovaný metabolismus. Jejich příjem potravy je často nižší, než by měl být. „Organismus se musí nejprve stabilizovat a dieta musí začít v naprostém klidu,“ zdůrazňuje ing. Havlíček. Když si někdo myslí, že zhubne tím, že vyloučí určitý druh potravin, mýlí se. Takové diety mohou sice vést k rychlejšímu úbytku váhy, ale hrozí opětovné tloustnutí a zdravotní komplikace.


Dobrá není ani hladovka. Pro hubnutí je důležitá pravidelnost a vyváženost stravy. Organismu tak dáváme signál, že je všechno v pořádku, tedy že je přísun všech živin zajištěn. Nemusí pak docházet k poplachovým reakcím a ukládání přijaté stravy ve formě tuků. „Pravidelnost zajistí organismu klid. Nemusí tzv. spořit a pracuje efektivně,“ připomíná neustále svým ovečkám výživový specialista Petr Havlíček. Každá dieta by měla být vybírána na míru. „Při hladovění, kdy dochází k deficitnímu přísunu energie, se objevují stavy podráždění, nervozity a únavy,“ shrnuje stavy lidí, kteří hladoví bez rozmyslu, ing. Havlíček.


A nejde jen o to zhubnout, jde především o udržení váhy. Je to celoživotní proces, pokud nechceme, aby nastal obávaný jo-jo efekt a zdravotní komplikace spojené s obezitou. A Petr Havlíček ví, že právě takové rozhodnutí je nejcennější, avšak i nejtěžší.


Zdroj: Prima

 

Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hádej, kdo jsem - Petr Havlíček: Moje klientela se trošku zvrhla:

Hádej, kdo jsem - Petr Havlíček: Moje klientela se trošku zvrhla
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to známSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nepoznám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice